Saturday, 20 April, 2024

Πρωταθλήτρια Ελλάδας η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ νίκησε τον Βόλο με 4-0 στο φινάλε των πλέι οφ της Super League και τερμάτισε πρώτη στον φετινό «μαραθώνιο» του πρωταθλήματος

κατακτώντας την 13η κούπα της Ιστορίας της. Μπροστά της, η πρόκληση του νταμπλ. Γκολ για… highlights ο Πινέδα. “Πάρτι” εντός και εκτός OPAP Arena από χιλιάδες οπαδούς.

Πριν ακριβώς από ένα χρόνο, η ΑΕΚ τερμάτιζε στην 5η θέση της Super League, μέσα σε απογοήτευση, χάνοντας με ανατροπή στην έδρα του Άρη. Φέτος, η Ένωση του Ματίας Αλμέιδα θύμισε σε όλους τι μπορεί να πει… ποδοσφαιρική Ανάσταση και «σήκωσε» το πρωτάθλημα!

Στις 30 Σεπτέμβριου 2022 ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκοβε την… κορδέλα της νίκης, στα εγκαίνια της «OPAP Arena», του ποδοσφαιρικού «Ναού» που της άλλαξε την εικόνα και τη «μοίρα». Απόψε (13.05.2023), ο Ματίας Αλμέιδα και οι «πολεμιστές» του, έκοψαν πρώτοι το… νήμα, κατακτώντας τον τίτλο στη Super League.

Ο Βόλος ηττήθηκε μέσα στην «καυτή» -για ένα ακόμα φετινό ματς- «OPAP Arena» και η ΑΕΚ κρατήθηκε μπροστά από τον Παναθηναϊκό κι έφτασε μετά από πέντε χρόνια στον τίτλο, έχοντας μπροστά της μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση. Η Ένωση θα προσπαθήσει σε περίπου μιάμιση εβδομάδα να νικήσει τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στο Πανθεσσαλικό κι έτσι να κάνει ένα ιστορικό νταμπλ (έχει μόλις δυο).

Ο τίτλος του πρωταθλητή, επί της ουσίας εξασφαλίζει στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα  περίπου 15 μέρες επιπλέον διακοπών, καθώς οι υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Champions League θα αρχίσουν από τον τρίτο προκριματικό γύρο.

Η ΑΕΚ θα παίξει στις 8-9 και στις 15 Αυγούστου στον τρίτο προκριματικό γύρο των πρωταθλητών και αν τα καταφέρει θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ (22-23, 29-30 Αυγούστου). Οι «κιτρινόμαυροι» θα μάθουν τον πρώτο τους αντίπαλο στις 24 Ιουλίου.

Αν κάνει μία πρόκριση και αποκλειστεί στα πλέι οφ, τότε συνεχίζει στους ομίλους του Europa League. Αν αποκλειστεί από τον 3ο προκριματικό, τότε θα αγωνιστεί στα πλέι οφ του Europa League. Αν προκριθεί από εκεί, συνεχίζει στους ομίλους εκείνης της διοργάνωσης, ενώ σε περίπτωση αποκλεισμού, θα «υποβιβαστεί» στους ομίλους του Europa Conference League.

Στα του αγώνα, με τον οποίο σφραγίστηκε ο φετινός τίτλος της ΑΕΚ, η Ένωση έκανε ένα ακόμα πειστικό παιχνίδι μέσα στην OPAP Arena. Ο Γκατσίνοβιτς σκόραρε στο 14’ αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ένα λεπτό μετά, όμως, ο Τσούμπερ ήταν καλυμμένος και έκανε από κοντά το 1-0.

Η ΑΕΚ διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα, είδε τον Βόλο να επισκέπτεται ελάχιστα την περιοχή της (είχε δοκάρι σε φάση που ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο 41’) και στο 34’ διαμόρφωσε το 2-0 του πρώτου μέρους, με τον Γκατσίνοβιτς. Και στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ πίεσε για γκολ, προσπαθώντας να… βρει τον Λιβάι Γκαρσία. Ο Ματίας Αλμέιδα άρχισε τις αλλαγές, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε Πινέδα, Ελίασον και Φερνάντες να αγωνιστούν σε αυτό το ιστορικό ματς.

Ο Μεξικανός βρήκε έτσι την ευκαιρία να κάνει το 3-0, μετά από υπέροχη φάση και συνεργασία με τον Λιβαι Γκαρσία στο 59’. Επτά λεπτά μετά, ο Ελίασον τράνταξε το δεξί δοκάρι του Βόλου με τρομερό σουτ. Στο 85’ ο Ντάμιαν Σιμάνσκι έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0. Λίγο πριν, το γήπεδο είχε «παγώσει», λόγω ρίψης μιας φωτοβολίδας ευθείας βολής, από τη μια εξέδρα στην άλλη.

Πηγή: newsit.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου