Tuesday, 23 April, 2024

Πρωταθλητής Κ17 ο ΠΑΟΚ

Δίκαια ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε στο 4ο τρόπαιο της Ιστορίας του στο πρωτάθλημα Κ17, νικώντας με 2-0 τον Αρη στην παράταση.

Με γκολ του Γιάννη Γκιτέρσου στο τρίτο λεπτό της παράτασης και του Κωνσταντίνου Γκούμα στις καθυστερήσεις της (120+), ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Άρη και στέφθηκε πρωταθλητής Super League Κ17 για τέταρτη φορά στην Ιστορία του. Ο τελικός έγινε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκειά του.

Ήταν ένα ματς που είχε όλα τα στοιχεία ενός… κανονικού τελικού. Ανάμεσα σε αυτά είχε ανέκαθεν θέση (και) η σκοπιμότητα. Έτσι, στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα ήταν κατώτερο του αναμενομένου, κυριάρχησαν οι μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, ενώ οι καλές φάσεις ήταν απειροελάχιστες. Πέραν μιας κλασικής ευκαιρίας που έχασε ο Γεωργιάδης στο 14΄, μπορούμε να σταθούμε μόνο σε δύο απευθείας φάουλ (16΄ Γκούμας – 44΄ Σταυρόπουλος) ως ενδιαφέρουσες στιγμές. Πέραν τούτου, ουδέν. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία, αλλά οι παίκτες του Άρη ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι (ενίοτε και σκληροί) ανασταλτικά. Οι περιστροφές του Τσιαπακίδη στην επίθεση με τους Τζίμα, Γκιτέρσο, Αδάμ να εναλλάσσονται, δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Στο β΄ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ανέβασε πιο ψηλά την πίεση, δημιουργώντας περισσότερες φάσεις, με Γκιτέρσο (48΄) και Τζίμα (53΄). Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να αμύνονται με τους σέντερ μπακ Τανούλη, Τσομπανίδη να «καθαρίζουν» τη μία φάση μετά την άλλη, αλλά πόσο θα άντεχαν; Είχαν, όμως, και τον Καρακασίδη σε πολύ καλή μέρα ο οποίος πραγματοποίησε καθοριστικές επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε. Έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση αφού ο Άρης ξεπέρασε την… αφόρητη πίεση που άσκησε ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν είχε στήσει πολιορκία γύρω από την περιοχή.

Δεν μπόρεσε, όμως, να ανταπεξέλθει στην παράταση, όταν ο Γκιτέρσος έκλεψε τη μπάλα από τον Τσομπανίδη και με διπλή προσπάθεια άνοιξε το σκορ στο 93΄. Στο 108΄ ο Τζίμας από ασίστ του Γκιτέρσου έχασε γκολ που… δεν χάνεται, όμως αυτό δεν έπαιξε κανένα ρόλο. Στις καθυστερήσεις της παράτασης (120+3΄) ο Γκούμας διαμόρφωσε το τελικό σκορ και λίγες στιγμές μετά ο Χάρης Γεωργιάδης ως αρχηγός, σήκωνε ψηλά το τρόπαιο του πρωταθλητή Κ17 για τον ΠΑΟΚ, για τέταρτη φορά μετά το 2013, το 2016 και το 2020.

Διαιτητής: Κεχαγιάς (Κοζάνης)

Κίτρινες: Τσαλίκογλου, Καρυπίδης, Τόλα, Καζάνας (προπονητής) – Γεωργιάδης, Βασιλειάδης, Γκούμας, Κωττάς

Άρης (Κώστας Καζάνας): Καρακασίδης, Σεβαστίδης, Κράνιας (71 ΄ Τόλα), Τσομπανίδης, Τανούλης, Καρυπίδης (71΄ Καλτσάς), Μακρής, Αλμύρας, Αμπεριάδης (88΄ Δήμου), Τσαλίκογλου (54΄ Κατραντζής), Σταυρόπουλος (98΄ Κοντονικολάου)

ΠΑΟΚ (Πέτρος Τσιαπακίδης): Αγγελίδης, Γεωργιάδης, Δεληγιάννης, Φίλων, Πασαχίδης, Σνάουτσνερ, Αδάμ (87΄ Βασιλειάδης), Κωττάς, Γκιτέρσος (120΄ Καστίδης), Γκούμας, Τζίμας (110΄ Πολιτάκης).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου