Tuesday, 23 April, 2024

Πρόταση για διακοπή αγώνα που κρίνεται «ύποπτος»!

Μία πρόταση που θα συζητηθεί κατατέθηκε στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού με εκπροσώπους της UEFA και της ΕΠΟ, για την καταπολέμηση της χειραγώγησης των αγώνων για στοιχηματικούς λόγους.

Συγκεκριμένα η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι είναι ότι θα μπορεί η Ομοσπονδία την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, είτε του πρωταθλήματος, είτε του Κυπέλλου, να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη Sportradar που έχει μηχανισμούς ανίχνευσης της στοιχηματικής απάτης.

Όπως αναφέρει η “Live Sport”, προτάθηκε κάθε φορά που ένας αγώνας παρουσιάζει υψηλό  και “περίεργο” στοιχηματισμό και τα μηχανήματα της Sportradar χτυπάνε… κόκκινο, να ενημερώνεται η ΕΠΟ και η αρμόδια υπηρεσίας της να δίνει εντολή στον διαιτητή για διακοπή του επίμαχου αγώνα!

Παράλληλα στη συνάντηση του υφυπουργείου Αθλητισμού με την ΕΠΟ και τους εκπροσώπους της UEFA, οι απεσταλμένοι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας είπαν ότι μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο εφαρμογής του κυπριακού κανονισμού που προβλέπει μέχρι και υποβιβασμό ομάδας για τους φακέλους της Sportradar.

Συγκεκριμένα στον πρώτο φάκελο που θα σταλεί από την UEFA για “ύποπτο” παιχνίδι προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ, στον δεύτερο η ποινή διπλασιάζεται και στον τρίτο η εν λόγω ομάδα που θεωρείται “ύποπτη” για στήσιμο, τιμωρείται με παρακράτηση της χρηματοδότησής της από την ομοσπονδία. Ακολούθως για τέταρτο φάκελο υπάρχει η αφαίρεση 3 βαθμών, για πέμπτο αφαιρούνται 6 βαθμοί, στον έκτο 9 βαθμοί και στον έβδομο υποβιβάζεται!

Πηγή: sdna.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου