Friday, 29 March, 2024

Σλόβαν Μπρατισλάβας-ΠΑΟΚ 0-0 – «Ζωντανός» αλλά…

Ο ΠΑΟΚ ήταν απειλητικός απέναντι στη Σλόβαν αλλά δεν μπόρεσε να φύγει με τη νίκη από την Μπρατισλάβα (0-0) για την 5η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Europa Conference League

με τις δύο ομάδες να έχουν από 8 βαθμούς.
Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και έτσι θα τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση στην επόμενη φάση την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα απέναντι στη Λίνκολν (9/12), την ώρα που η Σλόβαν θα δοκιμάζεται στην έδρα της (αδιάφορης, μιας και έχει «κλειδώσει» την πρωτιά) Κοπεγχάγης.
Ο ΠΑΟΚ καλείται να κερδίσει με πολλά γκολ την αδύναμη Λίνκολν και αν νικήσει η Σλόβαν την Κοπεγχάγη, τότε ο Δικέφαλος θα χρειαστεί ένα περισσότερο γκολ από τους Σλοβάκους.
Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και μπήκαν αποφασισμένοι για να πάρουν τον έλεγχο, απειλώντας στο 6′ με τον Κούρττς.
Η Σλόβαν απάντησε στις ευκαιρίες δύο λεπτά αργότερα, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει το σουτ του Βάις, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ήταν πιο υπομονετικός στο παιχνίδι του, ανέβαζε σταδιακά την πίεσή του στα αντίπαλα καρέ και κατάφερε να κρατήσει τη Σλόβαν μακριά από την περιοχή του Πασχαλάκη.
Η ομάδα του Λουτσέσκου απείλησε δύο φορές με τον Μπόισεσβαρ (25′, 29′), η κεφαλιά του Κούρτιτς πέρασε άουτ στο 30′ και ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα. Ο Σίντκλεϊ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Μπίσεσβαρ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά.
Οι Σλοβάκοι, από την πλευρά τους, έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο 43′, όταν ο Μέντβεντεφ βρέθηκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Πασχαλάκη.
Ο ΠΑΟΚ πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα του δεύτερο ημιχρόνου, ωστόσο η Σλόβαν ήταν εκείνη που βρέθηκε κοντά στο γκολ, και μάλιστα δύο φορές. Στο 57′ η κεφαλιά του Άγκμπο έφυγε άουτ και τρία λεπτά αργότερα ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την κεφαλιά του Γκριν μέσα από την περιοχή.
Οι παίκτες του Λουτσέσκου ανέβασαν ρυθμούς στο τελευταίο τέταρτο και έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Στο 78′, ο Σφιντέρσκι βρέθηκε στα δεξιά της περιοχής της Σλόβαν, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ ο Πολωνός επιχείρησε ξανά να σκοράρει στο 81′.
Ο ΠΑΟΚ πίεσε μέχρι το τέλος, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και έτσι όλα θα κριθούν στο φινάλε απέναντι στη Λίνκολν στην Τούμπα.
Σλόβαν Μπρατισλάβας: Τσόβαν, Μεντβέντεβ, Κάσια, Μποζίκοβ, Ντε Μάρκο (90’Άντλερ Ντα Σίλβα), Ιμπραΐμ (90’Μραζ), Άγκμπο, Γκριν (70’Τσάβριτς), Βάις, Ζμραλ (70’Ντράζιτς), Χεντί.
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο (46’Μιχάι), Σίντκλεϊ , Κούρτιτς, Εσίτι (64’Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (72’Μουργκ), Μπίσεσβαρ (86’Μιτρίτσα), Άκπομ (71’Σφιντέρσκι).
Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
Λίνκολν Ρεντ Ιμπς-Κοπεγχάγη 0-4
Σλόβαν Μπρατισλάβας-ΠΑΟΚ 0-0
Η Βαθμολογία
1.Κοπεγχάγη 12
2.Σλόβαν Μπρατισλάβας 8 (8-5)
3.ΠΑΟΚ 8 (6-4)
4.Λίνκολν Ρεντ Ιμπς 0
Η τελευταία (6η) αγωνιστική
Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου
Κοπεγχάγη-Σλόβαν Μπρατισλάβας (22:00)
ΠΑΟΚ-Λίνκολν (22:00)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου