Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Στην Α1 η Ποντιακή Νεολαία Κρύας Βρύσης

Μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι, που έφτασε μέχρι τη διαδικασία των πέναλτι, η Ποντιακή Νεολαία Κρύας Βρύσης επικράτησε του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Πατριαρχείο (2-2 η κανονική διάρκεια και η παράταση, 3-1 στα πέναλτι).

Στον αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο του Ριζαρίου, το απόγευμα της Τετάρτης, οι δυο ομάδες αρνήθηκαν να καταθέσουν τα όπλα, έβγαλαν ψυχή επί 120 λεπτά, πρόσφεραν θέαμα και συγκινήσεις στους φιλάθλους.

Η ομάδα του Πατριαρχείου μπήκε δυνατά, πιέζοντας ψηλά αλλά η Κρύα Βρύση άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό, όταν μετά από ένα φάουλ του Σκαπέρδα από τα 25 μέτρα στην αριστερή πλευρά δεν μπόρεσε κανείς να πάρει την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Ογκανέζωφ.

Το γκολ πάγωσε τους τυπικά φιλοξενούμενους και έτσι η Κρύα Βρύση πήρε τον έλεγχο της κυκλοφορίας χωρίς όμως να μπορέσει να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ.

Μόλις το Πατριαρχείο συνήλθε άρχισε να πιέζει ξανά ψηλά, μάλιστα προχώρησε και αλλαγή συστήματος, κάτι που έφερε 2 καλές στιγμές  με τον Κυργερίδη και τον Πρέτσι στο 22′ και 25′ αντίστοιχα.

Στο 27ο λεπτό η Κρύα Βρύση έφτασε πολύ κοντά στο 2-0 αλλά ο Παπαχρήστου που βγήκε σε τετ α τετ δεν πλάσαρε ποτέ, κλείστηκε και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει.

Αυτήν την ευκαιρία όμως δεν την έχασε ο Καλαϊτζής στο 34ο λεπτό, όταν σε μια πολιορκία του Πατριαρχείου η μπάλα έφτασε από δεξιά στον Σελέζνιοβ που πάσαρε στον ολομόναχο Καλαϊτζή στην μικρή περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δυο γρήγορα γκολ, στο 47′ ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ έκανε το 1-2 με αυτογκόλ για να ισοφαρίσει γρήγορα, στο 51′, η Ποντιακή Νεολαία με τον Μιχαηλίδη.

Μετά και το 2-2 οι δύο ομάδες πρόσεχαν παραπάνω τα νώτα τους αλλά δεν άφησαν τον ρυθμό να πέσει πολύ και στο 67′ παραλίγο το Πατριαρχείο να πάρει εκ νέου το προβάδισμα αλλά ο Χωραφάς σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Καρακούτση.

Τεράστια ευκαιρία έχασε και η Κρύα Βρύση στο 76ο λεπτό, όταν μετά από μια εκτέλεση φάουλ του Παπαχρήστου από τα 35 μέτρα ο Σκαπέρδας βρέθηκε ολομόναχος στην μικρή περιοχή του Ογκανέζωφ αλλά η κεφαλιά που πήρε έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Λίγο οι αλλαγές, λίγο ο χρόνος που τελείωνε, έφερε τις ομάδες να χάνουν ρυθμό και το μόνο αξιοσημείωτο μέχρι τη λήξη του 90λεπτου ήταν η αποβολή του Κυργερίδη με 2η κίτρινη στο 92ο λεπτό.Κατά τη διάρκεια της παράτασης η μοναδική φάση που σημειώθηκε ήταν στο 105ο λεπτό, όπου με ένα σουτ από το κέντρο του γηπέδου του Καλαϊτζή ο Καρακούτσης άφησε την μπάλα να σκάσει στην περιοχή του και παίρνοντας ύψος την πρόλαβε οριακά πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα και την έστειλε κόρνερ.

Έτσι το ισόπαλο σκορ έμεινε μέχρι και την λήξη της παράτασης και φτάσαμε στα πέναλτι που και εκεί δεν έλειψαν οι συγκινήσεις.

Πρώτη ομάδα που εκτέλεσε ήταν η Κρύα Βρύση με τον Μιχαηλίδη αλλά ο Ογκανέζωφ έπεσε σωστά στην γωνία του και απέκρουσε κρατώντας το 0-0 στα πέναλτι, αμέσως μετά ανέλαβε ο Πρέτσι να εκτελέσει και με ένα ψύχραιμο αριστερό πλασέ έδωσε το προβάδισμα στο Πατριαρχείο. Όλα έδειχναν ιδανικά για την ομάδα των Γιαννιτσών αλλά λογάριαζαν χωρίς τα δοκάρια! Συγκεκριμένα στα 3 επόμενα πέναλτι για την Κρύα Βρύση σκόραραν κατά σειρά οι Ελευθεριάδης, Παπαχρήστου και Σκαπέρδας ενώ για το Πατριαρχείο οι Γραμματικού και Καλαϊτζής είδαν τις προσπάθειες τους να σταματάνε στο δοκάρι και ο Σομονούδης που εκτέλεσε το τελευταίο πέναλτι έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Οι συνθέσεις:

Ποντιακή Νεολαία Κρύας Βρύσης (Βοτάρης): Καρακούτσης, Κυζιρίδης, Μπούσος, Μιχαηλίδης, Ντόνας, Ξανθόπουλος, Παπαχρήστου, Ελευθερίου Χαρ. (60′ Μέμα), Τζήμας, Σκαπέρδας, Ελευθεριάδης.

Δεν αγωνίστηκαν οι: Ελευθερίου Γ., Elezi, Τύπος, Μελλάνι, Ζήνδρος, Γκόγκος.

Σ.Φ. ΠΑΟΚ Πατριαρχείο (Γυριχίδης): Ογκανέζωφ, Bikaku, Πρέτσι, Γαλάνης, Καλαϊτζής, Συρώκας, Κυργερίδης, Σομονούδης, Σελέζνιοβ (69′ Τομπάζης), Μητρέντσης Χρ. (89′ Πασσιούδης – 112′ Γραμματικού), Χωραφάς (95′ Ντότας).

Δεν αγωνίστηκαν οι: Παπαδόπουλος, Βεζυρίδης, Μητρέντσης Δ-Π.

Πολύ καλή η διαιτησία του κυρίου Γιουματζίδη και των βοηθών του κ.κ Σίπκας και Δέλλιος.

Ρεπορτάζ-επιμέλεια: Γιώργος Δημητριάδης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου