Thursday, 25 April, 2024

Φώτης Μητσάκης: «Με θαύμα στα play off»!

Διαβάστε τι δήλωσε ο προπονητής του Εθνικού Γιαννιτσών, Φώτης Μητσάκης, αμέσως μετά τον αγώνα με την ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Πέλλας, στο Σέντρα Πέλλας web radio και στον Γιάννη Μίγγα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φώτη Μητσάκη:

Για το παιχνίδι κόντρα στον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας: Η αλήθεια είναι ότι μείναμε πολύ πίσω (σ.σ. στην βαθμολογία), ήμασταν ήδη πίσω, ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα και όταν είναι τα πράγματα πάρα πολύ δύσκολα στο ποδόσφαιρο και παίζεις με την πλάτη στον τοίχο, σίγουρα σε κάποια δύσκολα παιχνίδια με την πρώτη «στραβή» τελειώνουν όλα. Νομίζω ότι σήμερα (σ.σ. χθες) πραγματικά αυτοκτονήσαμε, χάσαμε από μια ομάδα που δεν έκανε τίποτα στον αγωνιστικό χώρο, όχι ότι εμείς ήμασταν πάρα πολύ καλοί επιθετικά και εμείς δεν δημιουργήσαμε τις φάσεις που έπρεπε, ένα παιχνίδι που ήταν πραγματικά για 0-0, από ένα λάθος και μια αδράνεια, ένα παιδικό γκολ, το χάσαμε. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι, νομίζω η χρονιά θα πρέπει να γίνει μάθημα στους ανθρώπους του Εθνικού, ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολος, θέλει πολύ κουράγιο, θέλει υπομονή, θέλει πάρα πολλά πράγματα τα οποία ο Εθνικός είχε αρκετά από αυτά αλλά έγιναν πολλά λάθη αυτό είναι η αλήθεια, σίγουρα δεν είναι η ώρα να τα πούμε ή να κριτικάρουμε, είναι λυπηρό να έρχεσαι να παίζεις ένα παιχνίδι με την πλάτη στον τοίχο και εκείνο ΑΝ κιόλας, για να λέμε τα πράγματα όπως είναι και με νίκη ακόμα του Εθνικού σίγουρα έπρεπε να πάμε μέχρι το τέλος με 8 νίκες συνεχόμενες για να πούμε αν θα μπούμε στα μπαράζ.

Για το εάν ο Εθνικός έμεινε εκτός στόχου: Κοιτάξτε να δείτε, εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας αλλά εγώ έχω μάθει να λέω τα πράγματα με το όνομα τους, δεν μπορούμε να βλέπουμε έργα επιστημονικής φαντασίας, είναι πάρα πολύ δύσκολο, είμαστε πίσω 5 πόντους από τα μπαράζ, νομίζω πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι εμείς θα συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι, θα παλέψουμε μέχρι το τέλος, θα κάνουμε όσες νίκες περισσότερες μπορούμε και αν έρθουν τα μπαράζ καλώς να έρθουν. Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν κερδίζαμε το σημερινό παιχνίδι, νομίζω θα είχαμε πάρα πολλές πιθανότητες να μπούμε στα μπαράζ, τώρα δεν μένει τίποτα άλλο παρά να προσπαθήσουμε και να δούμε τι μπορεί να γίνει.

Για το εάν η ήττα από την Πέλλα θα φέρει αναταράξεις στην ομάδα: Τι άλλες αναταράξεις να φέρει στην ομάδα; Δεν νομίζω ότι μπορεί να φέρει κάτι άλλο. Η ομάδα πριν 2-3 αγωνιστικές άλλαξε προπονητή, τον Δεκέμβριο έφυγαν κάποιοι παίκτες, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο να γίνει κάποιες άλλες αναταράξεις, αυτά τα ξέρει η διοίκηση. Εγώ αυτό που θα πω, από την εμπειρία μου, πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία διότι σίγουρα δεν ήταν αυτό το ματς που έβγαλε τον Εθνικό εκτός στόχου, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία για κανέναν μας αλλά έτσι όπως είχαν τα πράγματα, σας είπα είναι πάρα πολύ δύσκολο να θέλεις 8 νίκες σε 8 παιχνίδια και να σκέφτεσαι και αν θα μπεις και τότε στα μπαράζ. Κάναμε δύο νίκες συνεχόμενες αλλά η ομάδα είχε και 3 αγώνες να κερδίσει, υπήρχε ένα κακό ψυχολογικό κλίμα στην ομάδα, όλα αυτά σήμερα βγήκαν απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιζε τον αγώνα της ζωής του, τα έδωσε όλα, σαν να έπαιζε έναν τελικό θα έλεγα και μπράβο τους, εμείς δεν ανταποκριθήκαμε, ήταν κάτι που το περίμενα από την συγκεκριμένη ομάδα και προετοίμασα τους παίκτες μου κατάλληλα. Δυστυχώς δεν εισακούστηκα, δυστυχώς ατυχήσαμε να φάμε ένα γκολ από το πουθενά, στην κυριολεξία χωρίς να κινδυνεύσουμε, ένα γκολ παιδικής χαράς. Αυτά έχουν στοιχίσει στον Εθνικό και δυστυχώς όταν κάνεις πρωταθλητισμό αυτά τα λάθη τα πληρώνεις. Δεν είμαστε μια ομάδα που μας ικανοποιεί μία νίκη επί ενός δυνατού αντιπάλου ή 6η θέση, 5η, 7η. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι αλλά νομίζω είναι πολλά τα λάθη που έχουν γίνει, έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα. Αυτό που απομένει είναι να κρατήσουμε ψηλά την σημαία μας, να παλέψουμε μέχρι το τέλος και από εκεί και πέρα εάν γίνει κάποιο θαύμα και συμμετέχουμε στην διαδικασία των play off, νομίζω ότι θα παλέψουμε. Έχουμε την ομάδα, υπάρχει καλό υλικό αλλά σας είπα, πολλές φορές το ψυχολογικό στο ποδόσφαιρο, επικρατεί έναντι του αγωνιστικού.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου