Thursday, 25 April, 2024

Πολυνίκη Εμμανουηλίδου: Πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων – Ελίνα Τζένγκο, Παγκόσμιο στον ακοντισμό!

Πρωτάθλημα Κ20 1η ημέρα απόγευμα. Αποτελέσματα. Ρεκόρ η Εμμανουηλίδου

Ολοκληρώθηκε το Σαββάτο. 1 Αυγούστου, η 1η ημέρα του του πρωταθλήματος Κ20 στα Ιωάννινα το οποίο ξεκίνησε με βροχόπτωση το απόγευμα.
Tο δικό της Πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων βελτίωσε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (Αλέξανδρος Μακεδονίας) τρέχοντας τα 100μ στη διάρκεια του Πρωταθλήματος Κ20 σε 11.80 (1,6), επίδοση καλύτερη από το 11.83, που είχε πετύχει στις 18 Ιουλίου στη διάρκεια του διασυλλογικού πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη. Η Εμμανουηλίδου διατήρησε τον τίτλο της στο αγώνισμα (νικήτρια και το 2019 στην κατηγορία και σήμερα, Κυριακή, θα αγωνιστεί στα 200μ κυνηγώντας το 2ο συνεχόμενο νταμπλ στο πρωτάθλημα της κατηγορίας. Πριν λίγε ημέρες στο πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ18 η Εμμανουηλίδου πέτυχε επίσης νταμπλ αφού ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια στα 100 και στα 200μ. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Γκλόρι Τσούκουμα (Πανελλήνιος) και το χάλκινο η Μαρκέλλα Παπανδρέου (ΣΑΚΑ).


Στον ακοντισμό χειροκροτήσαμε ένα μεγάλο Παγκόσμιο ρεκόρ από την Ελίνα Τζένγκο, αθλήτρια του ΑΣ Κένταυρος Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, αθλήτρια του Γιώργου Μποσκαριώφ, κατάγεται από την Αλβανία, γεννήθηκε στην Ελλάδα και πήρε την ελληνική υπηκοότητα το 2016, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Με την πρώτη (και μοναδική) βολή έστειλε το ακόντιο στα 63.96μ. Στη δεύτερη θέση με επίδοση 47.84 ήταν η Ιωάννα Μάλλη (Παναξιακός) και στην τρίτη η Ελένη Δήμα (Αργους Αριστέας) με 44.65μ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου