Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πρωινός Τύπος (11/8): «Ατζαμής ο Ολυμπιακός – Μεγάλη τιμή για τον ΠΑΟΚ το deal για Τζόλη»

Το «χαστούκι» της Λουντογκόρετς στον Ολυμπιακό, το big deal του ΠΑΟΚ για τον Χρήστο Τζόλη, το δίκιο των “μικρών” στη Superleague

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία των σημερινών αθλητικών εφημερίδων…
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΝΤΗΣ, LIVE SPORT
Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να παίξει έναν τελικό, αλλά σε πολλές φάσεις του αγώνα και στη… λυπητερή του τελικού λογαριασμού αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων. Με εξαίρεση κάποιες εκλάμψεις δεν είχε συνεχή ροή στο παιχνίδι του, δεν επέβαλε ποτέ τον ρυθμό του, δεν μπόρεσε να κυριαρχήσει και να αποδείξει στην πράξη τη θεωρητική ανωτερότητά του. Τουναντίον, οι “ερυθρόλευκοι” βρέθηκαν πολλές φορές σε κλοιό πολιορκίας και έσωσαν την παρτίδα της παράτασης και των πέναλτι χάρη στην ετοιμότητα και τις καίριες επεμβάσεις του Κωνσταντίνου Τζολάκη, που είπε “όχι” πολλάκις και κατ’ επανάληψη στον Ντεσπότοφ και στον Σωτηρίου.
Η ψυχοφθόρος και εξ ορισμού δραματική διαδικασία των πέναλτι είναι μία ζαριά και σε αυτήν ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε ατζαμής! Οι πρώτες δύο εκτελέσεις ήταν πάρ’ τη μία και χτύπα την άλλη και το πουλάκι πέταξε από νωρίς. Πλέον ο Ολυμπιακός βγαίνει από τη ρουτίνα και από τη συνήθειά του και καλείται από νωρίς να διαχειρισθεί την “κρίση” που προκάλεσε ο πρόωρος αποκλεισμός.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ, SPORTDAY
Το μεγαλύτερο σύγχρονο ταλέντο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μένει πια εδώ. Στα δεκαεννιά του χρόνια έφυγε απ’ την Τούμπα και ήδη τον λογαριάζουμε ως παίκτη της Νόριτς. Τα «καναρίνια» δεν έχουν διαθέσει ποτέ στην ιστορία τους δεκατρία εκατομμύρια για να πάρουν παίκτη. Το έκαναν για τον νεαρό του ΠΑΟΚ, τον οποίο παίρνουν για βασικό στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Φεύγει επειδή το αξίζει και πάει να παίξει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Η τιμή είναι μεγάλη για τον ίδιο, τον ΠΑΟΚ και κατ’ επέκταση το ποδόσφαιρό μας. Δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα στην Πρέμιερ Λιγκ δεν υπάρχει.
Ο Τζόλης θα αντιμετωπιστεί σαν αυτό που είναι. Ένας έτοιμος παίκτης που ήρθε στην ομάδα για να προσφέρει από την πρώτη μέρα, το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Επειδή η ωριμότητά του προηγείται κατά πολύ της μικρής ηλικίας του, το πιο πιθανό είναι ο διεθνής κυνηγός να χρειαστεί ελάχιστο χρόνο προσαρμογής. Απ’ την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ με την άμεση εκταμίευση πολλών εκατομμυρίων έχει την άνεση αλλά και την υποχρέωση να αξιοποιήσει μέρος των χρημάτων αυτών και να προχωρήσει σε ουσιαστική μεταγραφική ενίσχυση.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΓΛΙΔΗΣ, ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
Για τον Ολυμπιακό η πρόκριση χάθηκε στο δεκάλεπτο της πλημμύρας, εκεί όπου δέχτηκε τα δύο γκολ από μεγάλα ατομικά λάθη. Και εν συνεχεία στην αποβολή του Μπα που έτσι «έσβησε» τις σωτήριες επεμβάσεις του στο πρώτο ημίχρονο. Όταν μια πρόκριση πάει στα πέναλτι, εκεί μετράει και η τύχη. Ο Τζολάκης δεν την είχε στο πρώτο του Σωτηρίου, ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το χειρότερο της μεγάλης καριέρας του και μετά η Λουντογκόρετς είχε όλη την ψυχολογία με το μέρος της.
Ο Ολυμπιακός μένει έξω από το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μαρτίνς έχει τον πρώτο του αποκλεισμό σε προκριματικά, όμως το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά. Δεν θα πρέπει να σταθεί η πειραϊκή ομάδα στα προβλήματα που είχε όλο το καλοκαίρι. Έχασε μια πρόκριση που θα έπρεπε να έχει κατακτήσει απέναντι σε μία κατώτερη ομάδα. Αν παρασυρθεί ο Ολυμπιακός από τα χαμένα έσοδα (και είναι πάρα πολλά), θα έχει χάσει το δέντρο και το δάσος. Πιο δυνατός οφείλει να γίνει στις μεταγραφές, σε θέσεις όπου αποδεδειγμένα έχει ανάγκη. Αν μείνει σε οτιδήποτε άλλο, θα είναι ακόμη περισσότερο χαμένος και η Ευρώπη συνεχίζεται…
ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ, METROSPORT
Ο Χρήστος Τζόλης στη Νόριτς. Το ήθελε πολύ η Νόριτς, το ήθελε πολύ ο ίδιος, το ήθελε πολύ και ο ΠΑΟΚ. Χαλάλι, γιατί δεν γίνεται μόνο να ξοδεύεις για να αγοράζεις παίκτες, πρέπει και να εισπράττεις για δικούς σου παίκτες. Αλλά όταν μπαίνει στο ταμείο από παραχώρηση παίκτη ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που βγήκε για ανάκτηση παικτών, δύο επιλογές υπάρχουν. Ή θα κάνει ο μεγαλομέτοχος… ένα ρεφάρισμα για παλιότερα “ανοίγματα” που έμειναν ακάλυπτα, ή θα διαθέσει τα επιπλέον έσοδα για να κάνει καλύτερη ομάδα. Και επειδή ο μπαμπούλας του Financial Fair Play έπαψε να τρομοκρατεί την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η δεύτερη επιλογή φαίνεται όχι μόνο πιο λογική, αλλά και επιβεβλημένη.
Πάντως, ειδικά για την περίπτωση του Τζόλη, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Όλη η οικογένεια, προεξέχοντος του αδελφού του, δούλευαν επί μήνες γι’αυτό το deal με τις γνωστές διασυνδέσεις τους στην Αγγλία, ίσως έτσι εξηγείται και η κατακόρυφη πτώση του πιτσιρικά στο τελευταίο ένα τρίτο της περσινής σεζόν. Λογικά να είχαν πάρει, όπως λέμε, τα μυαλά του αέρα. Λογικά και για τον ΠΑΟΚ να το πήρε απόφαση ότι ο παίκτης είναι ήδη “αλλού” και να προσπάθησε να επωφεληθεί όσο το δυνατόν περισσότερο οικονομικά.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΑ ΝΕΑ
Οι μικροί έχουν δίκιο όταν φωνάζουν ότι οι μεγάλοι κοιτάζουν την πάρτη τους: έτσι μοιάζει. Αλλά χάνουν το δίκιο τους όταν κάνουν πως ξεχνούν πως υπάρχει μια αγορά που δυστυχώς γι’ αυτούς λειτουργεί με τους κανόνες της. Παλιά φώναζαν για το μονοπώλιο της NOVA και ζητούσαν παρεμβάσεις της ΕΡΤ. Σήμερα μονοπώλιο δεν υπάρχει αλλά και πάλι οι προτάσεις που να τους ικανοποιούν τους λείπουν. Τι ζητούσαν οι μικρότεροι; Την αλληλεγγύη του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟ – ζητούσαν να μην υπογράψουν αυτοί νέες συμφωνίες για να κάνουν μαζί τους μια κοινή διαπραγμάτευση. Αλλά σε ποια βάση;
Στη βάση των 70 εκ. ευρώ η συζήτηση γίνεται παράλογη. Διότι το βέβαιο είναι πως αν οι ίδιοι ήταν ιδιοκτήτες της NOVA ή του ΟΤΕ αυτά τα χρήματα δεν θα τα έδιναν ποτέ για τη Σούπερλίγκα, τη Σούπερλιγκ2 ή το Κύπελλο. Το καταλαβαίνεις από τον τρόπο που διοικούν την ομάδα τους. Τα χρήματα που βάζουν σε αυτές είναι τα απολύτως απαραίτητα. Πολύ καλά κάνουν. Αλλά όταν οι ίδιοι δεν ξοδεύουν κάτι παραπάνω, γιατί να ξοδέψουν πολλά παραπάνω χρήματα τα κανάλια για να αποκτήσουν το δικαίωμα μετάδοσης των παιχνιδιών κάποιων ομάδων που από πουθενά δεν προκύπτει πως θα είναι καλύτερες από πέρσι;
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ, ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
Η σκληρή πραγματικότητα για την ΑΕΚ είναι πως μετά τον Στέλιο Μανωλά, τον Βλάχο και τον Γεωργαμλή, το αμέσως επόμενο προϊόν των ακαδημιών που μπόρεσε να αποτελέσει στέλεχος της ομάδας είναι ο Γαλανόπουλος. Κατά τα άλλα, δεν υπήρχε τίποτα άλλο. Αυτό που υπήρχε, είναι πάνω στην αγωνία της ΑΕΚ να βγάλει και να στηριχθεί πάνω σε δικά της παιδιά, να ανεβάζει ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα, οι οποίοι απλώς είχαν κάποια καλά στοιχεία και ολίγον ταλέντο. Κάτι που φυσικά δεν φτάνει και αποδεικνυόταν στην πορεία. Τώρα όμως, για να ξέρουμε τι λέμε, είναι η πρώτη φορά που πραγματικά η ΑΕΚ δείχνει να έχει μία πολύ καλή φουρνιά από πιτσιρικάδες. Νεαρούς ποδοσφαιριστές που ρεαλιστικά και όχι με το ζόρι μπορούν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Να μπουν στο ροτέισον.
Ο Μιτάι, που χθς επέκτεινε το συμβόλαιό του, μέχρι και το 2026, είναι ένας από αυτούς. Ο Λάτσι είναι επίσης τέτοια περίπτωση. Ο Κοσίδης που ακολουθεί, επίσης τέτοια περίπτωση είναι. Η ΑΕΚ έχει μία πραγματικά καλή γενιά νεαρών ποδοσφαιριστών. Την πρώτη πραγματικά καλή. Αλλά οφείλει να την διαχειριστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να την ενσωματώσει και να αναδείξει, με σχετική… προστασία από τους κραδασμούς αγωνιστικών αποτυχιών. Και αυτό είναι τώρα το μεγάλο στοίχημα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου