Saturday, 20 April, 2024

Πρόκριση – θρίλερ της Γερμανίας στα πέναλτι

Μετά από 18 εκτελέσεις πέναλτι η Γερμανία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ιταλίας και να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2016

Χωρίς μεγάλες συγκινήσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στην αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο την αμυντική τους γραμμή.

Στο 27’ ο Σβαϊνστάιγκερ σκόραρε με κεφαλιά, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε ως επιθετικό φάουλ στον Ντε Σίλιο.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε δύο λεπτά πριν το τέλος των 45’ για την Ιταλία με τον Τζιακερίνι να σεντράρει από τα αριστερά και τον Μπόατενγκ να διώχνει. Η μπάλα κατέληξε στον Στουράρο ο οποίος σούταρε δυνατά, με τον κεντρικό αμυντικό της Μπάγερν Μονάχου να βρίσκεται και πάλι εκεί που έπρεπε, διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, και πιο συγκεκριμένα στο 65’, τα «πάντσερ» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με την κοντινή προβολή του Οζίλ, μετά την παράλληλη μπαλιά του Χέκτορ από τα αριστερά. Τρία λεπτά αργότερα το ομοσπονδιακό συγκρότημα του Λεβ έχασε σπουδαία ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, ωστόσο ο Γκόμεζ δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπουφόν με το τακουνάκι, με τον τερματοφύλακα της Γιουβέντους να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση με τα ακροδάχτυλα.

Στο 77’ ο Μπόατενγκ έπιασε την μπάλα με το χέρι εντός της μεγάλης περιοχής του Νόιερ, με τον διαιτητή Κασάι να υποδεικνύει αμέσως το πέναλτι υπέρ της Ιταλίας.

Την εκτέλεση αυτού ανέλαβε ο Μπονούτσι, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1 για την «σκουάντρα ατζούρα».

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, στα δύο ημίχρονα της οποίας δεν σημειώθηκε κάποια φάση για τις δύο ομάδες. Χαρακτηριστικό είναι πως οι δύο προπονητές δεν χρησιμοποίησαν την τρίτη αλλαγή τους.

Στη διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκαν 18 εκτελέσεις για να αναδειχθεί νικήτρια η Γερμανία με 6-5. Μοιραίοι για την Ιταλία ήταν οι Τζάτζα, Πελέ, Μπονούτσι και Νταρμιάν. Για τα «πάντσερ» αστόχησαν οι Μίλερ, Οζίλ και Σβαϊνστάιγκερ.

Οι συνθέσεις:

Γερμανία: Νόιερ, Χέβεντες, Μπότενγκ, Χούμελς, Κίμιχ, Χέκτορ, Κεντίρα (15′ Σβαϊνστάιγκερ), Κρος, Εζίλ, Μίλερ, Γκόμεθ (72′ Ντράξλερ)

Ιταλία: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι (121′ Τζάτζα), Φλορέντζι (86′ Νταρμιάν), Ντε Σίλιο, Παρόλο, Στουράρο, Τζιακερίνι, Πελέ, Έντερ (107′ Ινσίνιε)

voria

Πρόκριση – θρίλερ της Γερμανίας στα πέναλτι

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου