Friday, 19 April, 2024

Πόλο: Στην κορυφή του κόσμου η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών!

Με το χρυσό μετάλλιο θα επιστρέψει στην Ελλάδα η ομάδα του Τέο Λοράντου αφού κατάφερε να επικρατήσει έναντι της Σερβίας στον τελικό του παγκοσμίου με 6-4 για να ανέβει ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου.
Οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν αρκετά και το σκορ άνοιξε στα δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου με τους Γκιουβέτση και Αλαφράγκη με πέναλτι.
Οι Σέρβοι βρήκαν τα ελληνικά δίχτυα για πρώτη φορά στη δεύτερη περίοδο, με τους Έλληνες διεθνείς όμως να μην αφήνουν περιθώρια στους αντίπαλους για ισοφάριση, κάνοντας το 1-3.
Στο τρίτο οκτάλεπτο φάνηκε ξεκάθαρα πως οι άμυνες και των δύο ομάδων ήταν πολύ καλές και δύσκολα θα γινόταν ανατροπή στο σκορ. Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με γκολ του Τσβέτκοβιτς όμως οι Έλληνες αντέδρασαν καλά και απάντησαν για να γίνει το 2-4, με τους Σέρβους να ανεβαίνουν για να μειώσουν τη διαφορά στο ένα γκολ (4-5).
Η Εθνική δεν άφησε περιθώρια, όμως, για ήττα και διαμορφώνοντας το τελικό 6-4 για να παραμείνει στην κορυφή του κόσμου.
Οκτάλεπτα: 2-0, 1-1, 0-0, 3-3
Ελλάδα (Τέο Λοράντος): Μιτράκης, Καλογερόπουλος, Αλαφράγκης 2, Γκιουβέτσης 2, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου, Κάκαρης 1, Ρομπόπουλος, Παπαγεωργίου, Δίπλαρος, Χαλυβόπουλος, Γονιωτάκης, Δαλμάρας.
Κροατία (Ούρος Στεβάνοβιτς): Γκαβρίλοβιτς, Μπράνκοβιτς 1, Μπαράτς, Νέσιτς, Στανόγιεβιτς 1, Μίτροβιτς, Βούτσινιτς, Τσβέτκοβιτς 1, Μαρτίνοβιτς, Σουλτς, Πλγιέβαντσις, Ράντοβιτς 1, Μίσοβιτς.
Μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος συνεχάρη την Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης στο Κουβέιτ. Στο συγχαρητήριο μήνυμά του αναφέρει:
«Η νέα, λαμπρή, επιτυχία σας, η οποία σας καθιερώνει πλέον στην παγκόσμια κορυφή της υδατοσφαίρισης, χαράζει ταυτοχρόνως τον δρόμο σας για ένα εξίσου λαμπρό μέλλον. Οι επιδόσεις σας και το παράδειγμά σας μας κάνουν υπερήφανους. Θερμά συγχαρητήρια».
Συγχαρητήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη
Συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών, για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο .
«Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα πόλο Νέων! Παγκόσμιοι πρωταθλητές ξανά! Είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι για τις επιτυχίες σας», αναφέρει ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο twitter.
Ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά
«Τα χρυσά παιδιά του πόλο δείχνουν το δρόμο στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια για τον παγκόσμιο τίτλο, το μέλλον σας ανήκει!» έγραψε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στο twitter.
Τα χρυσά παιδιά του πόλο δείχνουν το δρόμο στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια για τον παγκόσμιο τίτλο, το μέλλον σας ανήκει!
Συγχαρητήρια Αυγενάκη και Μαυρωτά
Τα συγχαρητήριά του στην εθνική υδατοσφαίρισης νέων ανδρών, η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Κουβέιτ και διατήρησε τον τίτλο που είχε πάρει πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι, εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. «Στην κορυφή του κόσμου, ακόμα μια φορά, το ελληνικό πόλο! “Χρυσή” η γενιά των Νέων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Κουβέιτ, αδιαμφισβήτητοι κουρσάροι της πισίνας. Θερμά συγχαρητήρια, χίλια μπράβο, σε αθλητές, προπονητές, παράγοντες» αναφέρει ο υφυπουργός Αθλητισμού, σε ανάρτησή του στο twitter.
«Το μέλλον του ελληνικό πόλο είναι χρυσό!» επισημαίνει από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς. «Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι νέοι μας στο πόλο μετά τη νίκη τους με 6-4 στον τελικό επί της Σερβίας. Μπράβο στα παιδιά και σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας που έκαναν τo καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο στον ελληνικό αθλητισμό!» καταλήγει ο γ.γ.Α. στην ανάρτησή του.
Πηγή: sportsfeed.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου