Friday, 26 April, 2024

Πόλο: «Χάλκινες» οι Νεάνιδες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Το βράδυ της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου ήταν επικό για το ελληνικό πόλο, αφού σε διάστημα λίγης ώρας τα εθνικά χρώματα πανηγύρισαν δύο μετάλλια, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.
Μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μινσκ από την Εθνική Νέων Ανδρών, ακολούθησε το χάλκινο των Νεανίδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.
Τα κορίτσια του Κώστα Δήμου νίκησαν στο μικρό τελικό της διοργάνωσης την Αυστραλία με 7-3 και φέρνουν σήμερα το μεσημέρι στην Ελλάδα το έβδομο μετάλλιο για την χώρα μας σε κορυφαίες διοργανώσεις εντός του 2018 (Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Μεσογειακοί αγώνες), γεγονός μοναδικό στην ιστορία του αθλήματος και του ελληνικού αθλητισμού.
Με πρωταγωνίστρια την Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, που πέτυχε τα 5 από τα 7 γκολ, η Εθνική ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, με αποκορύφωμα την 3η περίοδο όπου οι Ελληνίδες εντυπωσίασαν.
Η ομάδα του Κώστα Δήμου έπαιξε με τις: Αρχοντάκη, Φουντωτού, Νίνου Π, Λούδη 1, Κανετίδου, Γιαννοπούλου, Νίνου Ειρ., Μυριοκεφαλιτάκη 5, Κατσίμπρη, Δούλη 1, Κοντονή, Μπιτσάκου, Γιαννακέα.
ναυτεμπορική

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου