Tuesday, 23 April, 2024

Πύρρος Δήμας: 24 χρόνια μετά… «Κάτσε κάτω από την μπάρα»!

«Κάτσε κάτω από την μπάρα». Μια φράση που ξυπνάει μόνο ευχάριστες αναμνήσεις από την χρυσή ελληνική ομάδα της Άρσης Βαρών.

Πριν από ακριβώς 20 χρόνια, στις 26 Ιουλίου 1996, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές, ο Πύρρος Δήμας, θα σήκωνε στις πλάτες του ολόκληρη την Ελλάδα: θα κατακτούσε, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, το δεύτερο -μετά τους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης-χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, στην κατηγορία των 83 κιλών. Σήκωσε 180 κιλά στο αρασέ, 212,5 στο ζετέ και 392,5 στο σύνολο. Απίστευτο!


Η φράση τού προπονητή του, Χρήστου Ιακώβου, «Κάτσε κάτω από την μπάρα», έχει μείνει στην Ιστορία και, ακόμα και σήμερα, επαναλαμβάνεται από χιλιάδες στόματα. Εκείνες οι στιγμές θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στις μνήμες μας για να θυμόμαστε ότι η Ελλάδα, όταν προσπαθεί πολύ, τα καταφέρνει και σηκώνει τα λογής βάρη που της έλαχαν.
Ήταν εκείνη η ημέρα που χοροπηδούσαμε στα σαλόνια μας όπως έκανε και εκείνος -αφού σήκωσε την μπάρα και έκατσε από κάτω-και κλαίγαμε σαν μικρά παιδιά για αυτή την επιτυχία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου