Thursday, 25 April, 2024

Ράλι Ντακάρ: Αυτοκίνητο πατάει μηχανή και αναβάτη

Το ατύχημα έγινε σε μια αμμώδη ανηφόρα. Η μηχανή με τον αναβάτη ήταν σταματημένη και το αυτοκίνητο από πίσω ερχόταν με φόρα για να μην κολλήσει στην άμμο.

Το Ράλι Ντακάρ είναι ένας από τους δυσκολότερους αγώνες με μηχανοκίνητα οχήματα. Διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1979. Παλαιότερα ονομαζόταν «Ράλι Παρίσι-Ντακάρ», «Paris- Dakar» ενώ σήμερα ονομάζεται απλώς «Ράλι Ντακάρ».

Οι αγώνες που συμμετέχουν και μηχανές και αυτοκίνητα γίνονται σε ένα εξαιρετικά σκληρό και αφιλόξενο περιβάλλον γεμάτο πέτρα, βράχους και άμμο. Τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα αλλά και τα ατυχήματα είναι σε ημερήσια διάταξη. Το ατύχημα που κατέγραψε η κάμερα έγινε στο στενό βραχώδες κομμάτι της διαδρομής Χαϊλ-Χαϊλ. Ο οδηγός ενός αυτοκινήτου ο Ζινιέλ ντε Βιλιέ πέρασε στην κυριολεξία επάνω από τον οδηγό της μοτοσυκλέτας Σεζάρ Ζουμαράν ο οποίος είχε ακινητοποιηθεί και προσπαθούσε να σηκώσει την μηχανή του.

Ποινή γιατί δεν σταμάτησε

Το ατύχημα είναι σοκαριστικό αλλά ο Σεζάρ δεν τραυματίστηκε. Ο Ζινιέλ συνέχισε τη διαδρομή του, ενώ λίγο αργότερα οι κριτές του επέβαλλαν ποινή 5 λεπτών για την πράξη του αυτή. Ο ίδιος είπε πάντως πως δεν εγκατέλειψε τον αναβάτη της μηχανής και δεν του πρόσφερε βοήθεια γιατί ήταν καλά: «Καθώς ο αναβάτης σηκώθηκε και κουνούσε με το χέρι του, ήταν ένα σήμα για μένα ότι ήταν καλά και [ότι] έπρεπε να περάσω. Δεν ήθελα να σταματήσω ξανά γιατί είχε πολύ άμμο και φοβόμουν μην κολλήσω».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου