Saturday, 20 April, 2024

Ρίο: Με Ουγγαρία για την 5η θέση η εθνική πόλο, κέρδισε την Ισπανία 9-7

Απαλλαγμένη από το άγχος του μεταλλίου, η εθνική πόλο επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και επικράτησε της Ισπανίας με 9-7. Θα διεκδικήσει την 5η θέση στον “τελικό” του Σαββάτου με την Ουγγαρία, που συνέτριψε την Βραζιλία

polorio

Η εθνική μας πήρε από το ξεκίνημα του παιχνιδιού προβάδισμα 2 γκολ στηριζόμενη στην καλή της άμυνα, με τους Ισπανούς να σκοράρουν μόλις μία φορά σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Το τρίτο 8λεπτο ήταν το πιο παραγωγικό και για τις δύο ομάδες, που από το 3-1 του ημιοχρόνου έκλεισαν στο 7-4 υπέρ της εθνικής μας, που διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα για να προκριθεί με τελικό σκορ 9-6.

Από δύο γκολ έβαλαν ο Μουρίκης και ο Αφρουδάκης, και από ένα Φουντούλης, Γούνας, Βλαχόπουλος, Μυλωνάκης και Δελακάς.

Τα 8λεπτα Ελλάδα-Ισπανία: 1-0, 2-1 (3-1), 4-3 (7-4), 2-3 (9-7).

Αντίπαλος μας στον “τελικό της 5ης θέσης” το Σάββατο στις 22.30 θα είναι η Ουγγαρία, που συνέτριψε τους Βραζιλιάνους 13-4 (οι διοργανωτές θα παίξουν νωρίτερα- 17.40- με την Ισπανία για τις θέσεις 7-8).

Στον τελικό η Κροατία

Στον πρώτο ημιτελικό η Κροατία κέρδισε το Μαυροβούνιο με 12-8 και ο τελικός για το Χρυσό μετάλλιο μοιάζει να εξελίσσεται σε “εμφύλια υπόθεση” καθώς η Σερβία είναι το φαβορί για να κερδίσει την Ιταλία στον β ημιτελικό (22.30). Η 4άδα του τουρνουά είναι η ίδια με το Λονδίνο, όταν η Κροατία πάλι είχε αποκλείσει το Μαυροβούνιο στα ημιτελικά και είχε πάρει το χρυσό στον τελικό με την Ιταλία, που απέκλεισε την Σερβία (αρκέστηκε στο χάλκινο μετάλλιο).

Cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου