Saturday, 20 April, 2024

Στίβος: Στη Μαδρίτη Τεντόγλου και Κυριακοπούλου, στο Όσιγεκ Καραλής και Πόλακ

Το τελευταίο τεστ του πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης θα κάνει αύριο (22/2) στη Μαδρίτη ο Μίλτος Τεντόγλου.

Λίγες ημέρες μετά το 8,41μ. στο Λιεβέν, που είναι και η κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος, και αφού έκανε ένα πέρασμα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 8,20μ., ο Ολυμπιονίκης του μήκους θα αγωνιστεί στην ισπανική πρωτεύουσα, με βασικούς αντιπάλους τον Σουηδό Τόμπιας Μόντλερ, τον Κουβανό Μάικελ Μάσο και τον Κινέζο Χανγκ.
Στο μίτινγκ της Μαδρίτης θα αγωνιστεί και η Νικόλ Κυριακοπούλου, που μετά το 4,40 μ. και τη νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα «έκλεισε θέση» για το Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης. Η έμπειρη αθλήτρια του επί κοντώ θα κάνει στην ουσία τον δεύτερο αγώνα της στη σεζόν και θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Καναδή Αλίσα Νιούμαν (φετινό 4,71μ.) και την Κινέζα Χουιγκίν Σου (4,63μ.).
Ελληνικές συμμετοχές θα έχουμε αύριο και στο μίτινγκ του Όσιγεκ. Μετά το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού που πέτυχε στο ΣΕΦ, με άλμα στα 5,86μ., ο Εμμανουήλ Καραλής θα κάνει στην Κροατία το τελικό τεστ του ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Βασικότεροι αντίπαλοί του θα είναι ο Πολωνός Πιότρ Λίσεκ και ο Γερμανός Τζίλιαν Λάντγουιγκ, που αμφότεροι έχουν φετινό ρεκόρ 5,72μ.
Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών θα μετάσχει η Ελένη Πόλακ, που θέλει να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις, μετά την ακύρωσή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η 26χρονη άλτρια έχει φετινό 4,40μ. και θα αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, την Ιταλίδα Σόνια Μαλαβίσι, που έχει την καλύτερη φετινή επίδοση από τις εννέα μετέχουσες με 4,42μ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου