Friday, 19 April, 2024

Τίμος Καβακάς, ΑΣ Γιαννιτσά: Θέλουμε να επαναφέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο

Δηλώσεις των δύο προπονητών ΑΠΕ Λαγκαδά και ΑΣ Γιαννιτσά, στη συνέντευξη τύπου στο Λαγκαδά

Τ. Καβακάς: «Δεν κοιτάμε μακριά, κάθε επόμενο ματς. Θέλουμε να ξυπνήσει ο κόσμος, αυτή είναι η δύναμη των Γιαννιτσών»

«Παίζαμε με μια ομάδα που ο προπονητής της είναι από τους καλύτερους, όχι μόνο στη Γ΄ Εθνική, αλλά και στη Β΄, τον αντιμετώπισα παλιότερα. Ξέρει τι κάνει και τι παίζει η ομάδα του. Ξέραμε ότι αν κερδίζαμε σε αυτή τη δύσκολη έδρα, θα κάναμε ένα καλό ξεκίνημα, για να βελτιώσουμε με καλή ψυχολογία και αισιοδοξία τα προτερήματα και τα αρνητικά μας. Παρότι στο πρώτο μέρος προηγηθήκαμε, στο γήπεδο υπήρχε μόνο η ΑΠΕΛ. Είναι λογικό, οι παίκτες μας πήραν πολλές πληροφορίες σε μόνο 4 μέρες. Όταν παίζεις με καλά οργανωμένο αντίπαλο, το έργο σου δυσκολεύει. Είχαμε την ατυχία να ισοφαριστούμε δικαίως στο 45΄. Αν το αποφεύγαμε αυτό το εύκολο γκολ θα ήταν ακόμα πιο αγχωμένος ο αντίπαλος στο δεύτερο μέρος. Όσα είπαμε στην ανάπαυλα, έπιασαν τόπο. Δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες για την πεντακάθαρη νίκη, που στο δεύτερο μέρος μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Δημιουργήθηκαν τραυματίες, έγιναν αναγκαστικές αλλαγές. Περιμένω καλύτερη συνέχεια, με την επάνοδο κάποιων παικτών. Οι παίκτες που μπήκαν ανταποκρίθηκαν. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία του Λαγκαδά, είναι καλύτερη από Β΄ Εθνική. Καλή συνέχεια στην ΑΠΕΛ. Δώστε χρόνο στους προπονητές να δουλέψουν… Δεν κοιτάμε μακριά, κάθε επόμενο ματς. Είμαστε σε νεοσύστατη ομάδα, με νέα, ταλαντούχα και φιλόδοξα παιδιά. Θέλουμε να ξυπνήσει ο κόσμος, αυτή είναι η δύναμη των Γιαννιτσών. Θέλουμε να τον επαναφέρουμε στο γήπεδο. Έχουμε καλούς παράγοντες, από τους καλύτερους ανθρώπους ποιοτικά που συνάντησα τα τελευταία χρόνια, οικογενειάρχες, που θέλουν να οργανώσουν καλά την ομάδα. Υπάρχει συνέπεια σε κάθε επίπεδο. Μπορούσαμε να τελειώσουμε νωρίτερα το ματς, με τις ευκαιρίες μας, αλλά δεν είχαμε καλές εκτελέσεις ή τελικές πάσες. Στο δεύτερο μέρος δεν κινδυνέψαμε, ήμασταν καλύτεροι, μπλοκάραμε κάποια πράγματα. Στο πρώτο η ΑΠΕΛ ήταν δημιουργική και είχε φάσεις, μετά το 0-1 είχαν πίστη, φαινόταν στις κινήσεις τους. Δείξαμε καλύτεροι συνολικά, ενώ μας έλειπε ένας καλός παίκτης, σημαντικός, ο Καραγιάννης, που κάνει καλή δουλειά στο γήπεδο. Είχαμε αρκετά προβλήματα, αλλά νομίζω κερδίσαμε δίκαια».

Κ. Βελιτζέλος, ΑΠΕ Λαγκαδά: «Φτάνουμε στο σημείο να μην προπονούμαστε, λόγω ακαταλληλότητας των γηπέδων. Το φυλάγαμε, αλλά κανείς δεν συγκινείται»

«Ευχαριστώ το συνάδελφο για τα καλά του λόγια. Έκανε ιδανικό ξεκίνημα. Εύχομαι στα Γιαννιτσά να πετύχουν το στόχο τους, με καλή ποιότητα και βάσει του ρόστερ τους. Στο πρώτο μέρος μετά το 0-1 μπορούσαμε να γυρίσουμε το ματς. Δεν τα καταφέραμε. Έχω ένα και μόνο παράπονο από τους παίκτες. Για την εικόνα του δεύτερου μέρους, ειδικά μετά το 1-2, δεν υπήρχαμε στο γήπεδο. Δεν κάναμε ούτε μια σωστή ενέργεια, δεν κερδίσαμε ούτε μια μονομαχία. Ο αντίπαλος μπορούσε να τελειώσει το ματς πιο νωρίς, αν ήταν πιο προσεκτικός. Δεν ψάχνω δικαιολογίες, μπορώ να αναλάβω την αποκλειστική ευθύνη, ή να ρίξω τις ευθύνες στους παίκτες, για την εικόνα του β΄ μέρους, που δεν ανταπεξήλθαν στην αποστολή τους. Δεν πρέπει να μένει όμως απ’ έξω αυτό που βιώνουμε καθημερινά. Στα δικά μου μάτια, είναι απόλυτα η εικόνα που εξηγεί τη μη ικανότητα να επιστρέψουμε δεύτερη φορά στο ματς. Αυτή η διοίκηση και αυτή η ομάδα, αν δε βοηθηθεί δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον και η συνέχεια της. Φτάνουμε στο σημείο να μην προπονούμαστε, φτάνουμε στο σημείο καθημερινά να φυλαγόμαστε από τραυματισμούς, λόγω ακαταλληλότητας των γηπέδων που γυμναζόμαστε. Το φυλάγαμε, αλλά κανείς δεν συγκινείται, πρέπει να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι που ήρθαν από το πουθενά, να επανιδρύσουν την ομάδα και να τη στηρίξουν ως εκεί που δε πάει. Γι’ αυτούς που ξέρουν, καταλαβαίνουν. Όσοι δεν ξέρουν και απλά έρχονται στο γήπεδο, ζητώ συγνώμη γι’ αυτό που είδαν. Όσοι ξέρουν, ας έρθουν να πλαισιώσουν την ομάδα. Πιο αγνή εικόνα και λειτουργία ομάδας δε μπορεί να υπάρξει. Δεν είναι δικαιολογία για την ήττα, είναι η πραγματικότητα και η καθημερινότητά μας. Θέλουμε να μπορούμε να προετοιμαζόμαστε όπως πρέπει και όπως αρμόζει σε ομάδα τέτοιου επιπέδου. Ξέρουμε πως θα τα καταφέρουμε, αλλά στραβά μπορείς να πάθεις πολλά έτσι. Επιθετικά πετύχαμε 4 γκολ σε 6 αγωνιστικές. Ξέρετε όλοι ότι έχουμε έναν επιθετικό που θα ζήλευαν όλες οι ομάδες της Β΄ Εθνικής και όχι μόνο της Γ΄, τον Γιόνε Πίντο. Δε μπορέσαμε να τον βάλουμε στο γήπεδο, λόγω θεμάτων που άπτονται σε ενέργειες άλλων, όχι σε δικές μου. Εγώ μπόρεσα και τον έφερα στην ΑΠΕΛ. Παίζουμε χωρίς σέντερ φορ. Ο Ζαγναφέρης είναι φιλότιμος, προσπαθεί πολύ, αλλά δεν είναι στράικερ, είναι περιφερειακός, οκτάρι. Παίζουμε χωρίς κλασικό φορ σε κάθε ματς. Θα με ανησυχούσε αν δε δημιουργούσαμε. Κάνουμε αρκετές φάσεις, προσπαθούμε ορθολογικά να φτάσουμε σε θέση βολής. Είναι θέμα προσώπων να έχουν επαφή με τα δίχτυα, είναι θέμα εκτελεστικής ικανότητας. Περιμένουμε παραπάνω βοήθειες και από άλλα παιδιά επιθετικά».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου