Thursday, 25 April, 2024

Το κερδισμένο στοίχημα της Βεγορίτιδας

Οι προσδοκίες δικαιώθηκαν και το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα μεγάλων αποστάσεων θα μείνει στην ιστορία. Παράλληλα, ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα

Ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Μαριάννα Λυμπερτά που αποχωρούν από την ενεργό δράση, αφήνουν πίσω τους μία μεγάλη παρακαταθήκη σε έμψυχο δυναμικό. Οι πολλές συμμετοχές στις κατηγορίες παίδων-κορασίδων δείχνουν ότι το άθλημα έχει λαμπρό μέλλον (εκτός από παρόν με την Κέλλυ Αραούζου) και αν συνυπολογίσουμε ότι η ανοιχτή θάλασσα χρειάζεται εκτός από δουλειά και μεγάλη εμπειρία, τότε μπορούμε να δούμε την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί και τα επόμενα χρόνια. Η διοργάνωση του φετινού πανελλήνιου πρωταθλήματος θα αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία του ελληνικού open water. Η τελευταία παρουσία του Γιαννιώτη σε εγχώρια διοργάνωση δεν είναι φυσικά ο μοναδικός λόγος. Πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση που γίνεται σε λίμνη, την πρώτη διοργάνωση που κρατάει τρεις μέρες και όχι δύο, την πρώτη διοργάνωση που έχει στο πρόγραμμά της σκυταλοδρομίες και αγώνες μάστερς.

all

metals

Παράλληλα, γίνεται σε μία πανέμορφη τοποθεσία και φιλοξενείται από μία κοινωνία που ήταν απόλυτα συνειδητοποιημένη στο τι θέλει να πράξει. Με την πολύτιμη στήριξη των τοπικών αρχών, ιδιαίτερα του δήμου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, την τρομερή προσφορά των μελών του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας, τη στήριξη των τοπικών φορέων και επιχειρηματιών και φυσικά την παρουσία των δύο ανθρώπων που είχαν την ιδέα να φέρουν το πρωτάθλημα στη Βεγορίτιδα, του Τάσου Παπαδόπουλου και του Ιορδάνη Χατζηγεωργίου, το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

men

Αυτό παραδέχτηκαν τόσο οι παράγοντες της ΚΟΕ, όσο οι προπονητές και οι αθλητές, που είναι φυσικά οι μεγάλοι πρωταγωνιστές και η άποψή τους έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Η διοργάνωση στη Βεγορίτιδα ήταν ένα εκ των προτέρων κερδισμένο στοίχημα, απλά αυτό επιβεβαιώθηκε τις ημέρες διεξαγωγής του πρωταθλήματος σε δύο σημεία της λίμνης, το ένα στην Άρνισσα και το άλλο στον Άγιο Παντελεήμονα. Θα πρέπει να θεωρηθεί έκπληξη πρώτου μεγέθους το να μην γίνει τα επόμενα χρόνια στη Βεγορίτιδα το πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα υλοποιηθεί η υπόσχεση που δόθηκε από την ΚΟΕ για τη διεξαγωγή μίας διεθνούς διοργάνωσης στην περιοχή.

limni2

podilata

podilatada

sifakis

Ο στόχος πάντως θα πρέπει να είναι υψηλός, να ξεπερνά τα όσα ακούστηκαν περί βαλκανικών ή μεσογειακών. Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, η Ελλάδα θα πρέπει να κοιτάξει πιο ψηλά και να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Υ.Γ.: Να εκφράσουμε την ηθική μας συμπαράσταση στον πρόεδρο του συλλόγου Βεγορίτιδας, Νίκο Μούλα, ο οποίος όχι μόνο δεν απόλαυσε αυτές τις μέρες τους προσωπικούς του κόπους αλλά περνάει μία πολύ δύσκολη προσωπική στιγμή.

του Άκη Ιωακείμογλου

AQUAPLANET

* Ο Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας ευχαριστεί δημόσια όλους όσους βοήθησαν για την άρτια διεξαγωγή της χθεσινής βραδιάς! Τον συνδιοργανωτή Σύλλογο Νέων Βεγορίτιδας και τους Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νέων Άρνισσας και Σύλλογο Ποντίων και Μικρασιατών Άρνισσας που με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών, αλλά και υλικό των Συλλόγων τους κατάφερε να φέρει εις πέρας την εκδήλωση! «Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά» όπως αναφέρουν σχετικά!

Το κερδισμένο στοίχημα της Βεγορίτιδας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου