Thursday, 28 March, 2024

Το κυνήγι ενός θαύματος

Οι καλύτερες stoiximatikes etairies για το 2020

Γουότφορντ-Νόριτς: 5 αγωνιστικές πριν το φινάλε της Premier League, Γουότφορντ και Νόριτς -με διαφορετικές πιθανότητες παραμονής εννοείται- δεν έχουν την τύχη στα χέρια τους για την επίτευξη του στόχου τους. Όμως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα το διαφορετικό από το να ελπίζουν. Για τους γηπεδούχους σαφέστατα η κατάσταση είναι πιο αντιμετωπίσιμη. Βρίσκονται στο +1 από τις θέσεις υποβιβασμού και σε περίπτωση που κατακτήσουν τους 3 βαθμούς θα έχουν κάνει σημαντικό βήμα. Η Νόριτς είναι ουραγός, στο -7 από τη 17η Γουότφορντ, ωστόσο εδώ προκύπτει μία σημαντική ευκαιρία. Να μικρύνει την απόσταση από το όριο παραμονής. Το πρόγραμμα των φιλοξενούμενων έχει 3/5 ματς από εδώ και πέρα που επιβάλλεται να πάρουν. Γουότφορντ έξω, Γουέστ Χαμ μέσα, Μπέρνλι μέσα, αν θεωρηθούν ως χαμένη υπόθεση εκ των προτέρων οι έξοδοι σε Λονδίνο (με Τσέλσι) και Μάντσεστερ (με Σίτι).

Απογοητευτικό το 0-1 από την Μπράιτον, σε παιχνίδι που επίσης έπρεπε να κατακτήσει. Άλλοθι η μη συμμετοχή ως βασικού του καλύτερου επιθετικού της Τέεμου Πούκι, ο οποίος δίνεται βασικός στο Γουότφορντ. Για μία ομάδα που έχει αποτύχει να σκοράρει στα 8/9 τελευταία ματς Πρωταθλήματος, που έχει χάσει τα πιο πρόσφατα 5 στη διοργάνωση, η οποία στα 5/6 τελευταία αντίστοιχα ηττάται από το ημίχρονο το μεγάλο ερώτημα είναι αν υπάρχει γυρισμός. Λογικό να μοιάζει ότι έχει αποδεχτεί τη μοίρα της, όμως ενδεχόμενη νίκη με τη Γουότφορντ μπορεί να δώσει την ελπίδα. Μακρόχρονα τα αγωνιστικά της ζητήματα, πλην του μέσου Κάντγουελ (6 γκολ) που δεν είναι διαθέσιμος.

Αγωνία υπάρχει για τους βασικούς παίκτες του άξονά της, Τετέι και ΜακΛιν. Σημαντικότατα στελέχη στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του κόουτς Φάρκε. Οι γηπεδούχοι είναι 5 ματς δίχως νίκη, μετρούν 3 διαδοχικές ήττες με προβλήματα στην άμυνα, με τον κόουτς Πίρσον να έχει ως πιο βαριά απουσία αυτή του μεσοεπιθετικού Ντεουλοφέου (4 γκολ). Μοιρασμένη η παράδοση την τελευταία δεκαετία στο ζευγάρι, είτε για την Premier League, είτε για την Championship, είτε για το League Cup. Με τη Νόριτς, που δίνεται, αουτσάιντερ, να μετρά στο διάστημα αυτό και πρόκριση στο Γουότφορντ (2-3 στην παράταση το 2013) και νίκη (0-3 το 2015).

Τι σκέφτομαι: Υπό κανονικές συνθήκες η Γουότφορντ δικαιολογημένα μπορεί να θεωρηθεί φαβορί. Είναι σε καλύτερη θέση, με θετικότερα αγωνιστικά νέα. Ωστόσο η φόρμα της στα τελευταία ματς, ομοίως κακή με της Νόριτς, αφήνει παράθυρο έκπληξης. Οι φιλοξενούμενοι χαρακτηρίζονται από την άσχημη στατιστική τους, πέραν ορισμένων εκλάμψεων φέτος. Η επιστροφή του Πούκι με τη φανέλα βασικού δεν εξασφαλίζει, εννοείται, την επιτυχία. Ο Φινλανδός έχει 10 ματς να σκοράρει για όλες τις διοργανώσεις που έχει αγωνιστεί. Αυτός, όμως, είναι το επιθετικό σημείο αναφοράς του αουτσάιντερ. Η Νόριτς παίζει στο Γουότφορντ ό,τι πιθανότητα μικρή έχει απομείνει για το κυνήγι του θαύματος. Με αντίπαλο που δεν την τρομάζει. Ή, τουλάχιστον, δεν πρέπει να την τρομάξει. Καλοπληρώνει και ποντάρεται ελαφρά.

Γράφει ο Λάμπρος Γκαραγκάνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου