Saturday, 20 April, 2024

Το ντέρμπι… των Μπορούσια, παραπαίει ο Άγιαξ!

Παρά την κούραση από τη ρεβάνς με την Εσπανιόλ και την πρόκριση στους «16» του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό

παρότι βρέθηκε δις πίσω (13′, 45′) στο σκορ, η Γουλβς έδειξε εκ νέου χαρακτήρα και υπέταξε με 3-2 την Τότεναμ. Οι «λύκοι» απέχουν πλέον μονάχα 3 βαθμούς από την θέση και το Champions League και υποδέχονται την Μπράιτον, τη μοναδική ομάδα της κατηγορίας που δεν έχει νίκη μέσα στο 2020. Η δε Αρσεναλ, στην πρώτη της… κανονική παρουσία μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό, υποδέχεται στο λονδρέζικο ντέρμπι της Γουέστ Χαμ. Στο 10-1-1 η παράδοσή τους στην τελευταία ντουζίνα αγώνων με γηπεδούχο την Αρσεναλ, μόνο διπλό τον Αύγουστο του ’15. Στη Γερμανία, οι φίλοι της Μπορούσια Γκλάντμπαχ τραγουδούν εδώ και δεκαετίες με περηφάνια «es gibt nur eine Burussia», δηλαδή «υπάρχει μόνο μία Μπορούσια». Ωστόσο, υπάρχει και είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ: η ιστορία είναι με τα «πουλάρια», η δυναμική των τελευταίων δύο δεκαετιών με τους Βεστφαλούς. Στο 20-16-13 η συνολική τους παράδοση στο Μένχενγκλαντμπαχ, η Ντόρτμουντ μετρά δέκα συνεχόμενες νίκες ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης!

Σε άλλα προγνωστικά στοιχήματος για σήμερα: ματσάρα στο «Αμπε Λέστρα» για την Eredivisie, ματσάρα έτσι όπως τα έκανε μαντάρα ο Αγιαξ. Μέσα σε μια εβδομάδα ο «Αίαντας» έμεινε εκτός Ευρώπης (από τη Χετάφε), έχασε στο ντέρμπι κορυφής από την τρομερή ΑΖ Αλκμααρ, με την οποία πλέον ισοβαθμεί, και έμεινε εκτός Κυπέλλου χάνοντας 2-0 στην παραπαίουσα Ουτρέχτη! Βρε Αία, βρε Αία… Η ομάδα του Ερικ τεν Χαχ δοκιμάζεται ενάντια στη Χέρενφεεν ενάντια στην οποία δεν έχει ήττα, ανεξαρτήτως έδρας, από τον Ιανουάριο του 2009 (17-4-0 έκτοτε)!

Τέλος, πέφτει η αυλαία απόψε στη Superliga Argentina και κρίνεται ο τίτλος: 46 βαθμούς έχει η Ρίβερ Πλέιτ και 45 η Μπόκα Τζούνιορς, οι αγώνες τους την ίδια ώρα. Στη Ρίβερ αρκεί η νίκη ή καλύτερο αποτέλεσμα από ό,τι φέρει η Μπόκα, υποδεχόμενη τη Χιμνάσια. Αν τυχόν ισοβαθμήσουν, τότε οι δύο σύλλογοι θα οδηγηθούν σε μπαράζ. Προπονητής της Χιμνάσια ο θρύλος του της Μπόκα, και όχι μόνο, Ντιέγκο Μαραντόνα: φόρεσε τη φανέλα της το 1981-82, προτού φύγει για την Μπαρτσελόνα, και έκλεισε εκεί την καριέρα του το 1995-97.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου