Tuesday, 23 April, 2024

“Χάλκινος” ο Χαράλαμπος Ζέσκας από τα Γιαννιτσά, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα kick boxing

Από της 26 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα kick boxing και καράτε της WKU (World Karate and kickboxing Union)

στο οποίο έλαβε μέρος ο Χαράλαμπος Ζέσκας με καταγωγή από τα Γιαννιτσά και κατάφερε να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -70 κιλών στο light contact των ανδρών.

Μαζί του ήταν και η συναθλήτρια και προπονήτρια του Ευαγγελία Τσάννη, η οποία κατάφερε να κατακτήσει δύο αργυρά μετάλλια στο καράτε.

Οι δύο αθλητές έρχονται από τη Γερμανία όπου ζουν και εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα για τους αγώνες και συμμετέχουν με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας.

Ο Χ. Ζέσκας συμμετείχε και στα -70 κιλά στο full contact των ανδρών, εκεί όμως δεν κατάφερε να μπει στον πρώτο αγώνα και αποχώρισε στη φάση των 8, με αντίπαλο από τον Λίβανο.

Αμέσως μετά έπαιξε τον πρώτο προκριματικό στο light contact, πάλι με Λιβανέζο. Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Αυτόν τον αγώνα τον κέρδισα εύκολα με γρήγορα χτυπήματα και λακτίσματα. Στον αμέσως επόμενο ημιτελικό έπαιξα με δυνατό αντίπαλο από το Ιράκ. Ήταν πολύ κοντινός αγώνας και στο τέλος οι διαιτητές είδαν τον αντίπαλο μου με έναν πόντο μπροστά, σε παιχνίδι που εύκολα κανείς θα τον έκρινε διαφορετικά. Όμως πάντα μετράει η απόφαση των διαιτητών και έτσι το χάλκινο μετάλλιο για μένα με το εθνόσημο στο στήθος»!

Δείτε περισσότερα για τον Χαράλαμπο και την Ευαγγελία εδώ και εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου