Thursday, 25 April, 2024

Χρυσή Ολυμπιονίκης η παγκόσμια Άννα Κορακάκη μετά από 12 χρόνια για την Ελλάδα!

Η 20χρονη Δραμινή Άννα Κορακάκη είναι η κορυφαία αθλήτρια του κόσμου στα 25 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι. Η νεαρή Ελληνίδα στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης νικώντας στον τελικό τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς και χάρισε στα ελληνικά χρώματα το δεύτερο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο, μετά το χάλκινο στα 10 μέτρα και πρώτο χρυσό μετά την Αθήνα, το 2004

Η 20χρονη αθλήτρια προκρίθηκε ως πρώτη στον τελικό και εκεί αντιμετώπισε την 34χρονη Γερμανίδα, Μόνικα Χαρς. Ύστερα από μία εκπληκτική εμφάνιση και εντυπωσιακή ψυχραιμία νίκησε με 8-6.

Η 20χρονη Άννα Κορακάκη έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη μετά από 100 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Τελευταίος ήταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας το 1912 στη Στοκχόλμη.

annakorakaki

Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μετά από δώδεκα χρόνια, αφού τόσο στο Πεκίνο (2008) όσο και στο Λονδίνο (2012) η χώρα μας είχε περιοριστεί σε ασημένια και χάλκινα.

Στα 25 μ. πιστόλι το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε η Μόνικα Καρς από τη Γερμανία που ήταν η αντίπαλος της Άννας Κορακάκη και το χάλκινο η Ελβετή Χάιντι Γκέρμπερ που νίκησε 8-4 την Κινέζα Ζανγκ στην αναμέτρηση για την 3η θέση.

Η τελική κατάταξη:

  1. Άννα Κορακάκη (Ελλάδα)
  2. Μόνικα Καρς (Γερμανία)
  3. Χάιντι Γκέρμπερ (Ελβετία)
  4. Τζινγτζινγκ Ζανγκ (Κίνα)
  5. Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία)
  6. Νίνο Σαλουκβάτζε (Γεωργία)
  7. Σουκ Γιονγκ Τζο (Βόρεια Κορέα)
  8. Αντοανέτα Μπονέβα (Βουλγαρία)
Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου