Thursday, 28 March, 2024

Χρυσός ο Μίλτος Τεντόγλου… ανίκητος στην Ευρώπη!

Ένα πλούσιο βιογραφικό με μετάλλια σε όλες – σχεδόν – τις κατηγορίες, με διακρίσεις και επιδόσεις υψηλού επιπέδου

κι όλα αυτά στην αρχή μιας λαμπρής – όπως- διαγράφεται καριέρας.
Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι μόλις 21 ετών, ωστόσο μέχρι τώρα έχει πετύχει όσα δεν μπόρεσαν άλλοι σπουδαίοι αθλητές σε μια ολόκληρη καριέρα. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι κατέκτησε σήμερα ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο. Μια διάκριση φαινομενικά εύκολη, δεδομένο του ότι ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη. Ακόμη κι έτσι όμως, η επιτυχία όχι μόνο δεν μειώνεται, αντίθετα ο Τεντόγλου με τη σημερινή του νίκη με 8,32 μ. (0,9) έδειξε πόσο σπουδαίος είναι. Κι αυτό γιατί δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να απαντήσει στο άλμα του Εκτορ Σάντος (Ισπανία) που ξεκίνησε τον αγώνα του με 8,19 μ. και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, ενώ για λίγο μόλις λεπτά “έπιασε¨τον Τενόγλου στην κορυφή της Ευρώπης και δεν έχασε σε κανένα σημείο του αγώνα την επιθυμία να κυνηγά μέχρι το τέλος μεγάλα άλματα.
Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με 8,22 μ. για να πετύχει φετινό ρεκόρ συνέχισε τον αγώνα του με άκυρο άλμα, ενώ στη συνέχεια πέτυχε 8,05 μ., 8,20 μ. και 8,25 μ. για να βελτιωθεί εκ νέου το ρεκόρ, ενώ κράτησε το καλύτερο για το φινάλε, αφού σημείωσε 8,32 μ., που είναι η τρίτη επίδοση της καριέρας του. Ο αθλητής πριν την έναρξη του αγώνα είχε τελειώσει πέντε φορές έναν αγώνα πάνω από 8,20 μ. και σήμερα σε μία μόνο διοργάνωση σημείωσε πέντε άλματα πάνω από τα 8,00 μ. , τέσσερα πάνω από τα 8,20 μ. κι ένα πάνω από τα 8,30 μέτρα. Η σταθερότητα, η δυναμική, αλλά περισσότερο τα περιθώρια που έχει ακόμη για να να πάει μακρύτερα τον καθιστούν αυτή τη στιγμή τον κορυφαίο Ευρωπαίο άλτη του μήκους και έναν από τους ανερχόμενους παγκοσμίως.
Ο Έλληνας αθλητής με το 8,32 μ. ανέβηκε στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης κι έδειξε όλο και πιο έτοιμος ενόψει του μεγάλου του στόχου για το 2019, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχας.
Ο Τεντόγλου με το σημερινό του μετάλλιο διεύρυνε ακόμη περισσότερο την γκάμα των μεταλλίων του, αφού έχει ήδη στην κατοχή του δύο χρυσά στην κατηγορία Ανδρών σε Βερολίνο και Γλασκώβη, το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 το 2017 και το ασημένιο το 2016 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20. Το μόνο μετάλλιο που λείπει από τη συλλογική του αθλητή είναι στην κατηγορία Κ18, όπου το 2015 στο Κάλι είχε καταλάβει την πέμπτη θέση.
Η χώρα μας κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 23 τρίτο της στην ιστορία του θεσμού. Ο Τεντόγλου είναι ο δεύτερος άλτης του μήκους, μετά τον σπουδαίο Λούη Τσάτουμα, που κατακτά χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση στο μήκος. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η συγκομιδή του προπονητή του Γιώργου Πομάσκι, στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού με το σημερινό μετάλλιο έφτασε τα πέντε εκ των οποίων τα τέσσερα χρυσά. Τα άλλα μετάλλια ο Πομάσκι τα κατέκτησε με τους Τσάτουμα, Παπαχρήστου (δύο χρυσά) και Μάστορα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου