Thursday, 25 April, 2024

Συμμετοχή της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών – ΟΜΓ στον 6ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο «ΔΙΟΝ»

Συμμετοχή της ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ – ΟΜΓ στον 6ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο «ΔΙΟΝ».

  Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, η Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών πραγματοποίησε εκδρομή στην αρχαία ιερή πόλη των Μακεδόνων «ΔΙΟΝ» για να συμμετάσχει με τους αθλητές της στον 6ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο .

 Ο τοπικός αθλητικός σύλλογος δρομέων Πιερίας «Ο ΖΕΥΣ» διοργάνωσε και φέτος τον αγώνα, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η εκκίνηση δόθηκε στις 10:30 από το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίον, ακολούθησε την επαρχιακή  οδό προς Καρίτσα, Κονταριώτισσα, Άγ. Σπυρίδωνα, Βροντού, Καρίτσα και τερματισμό πάλι στο Δίον. Στο μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής, οι αθλητές είχαν θέα το μυθικό βουνό του Ολύμπου. Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο έγινε και περιπατητικός αγώνας (5 χιλιομέτρων). Το Σάββατο 7 Μαρτίου έγινε αγώνας δρόμου για παιδιά δημοτικών σχολείων και αγώνας δρόμου 1 χλμ. για άτομα με ειδικές ικανότητες. Η φιλοξενία ήταν πάρα πολύ καλή και η διοργάνωση προσεγμένη σε όλες τις λεπτομέρειες.

 Ο δραστήριος Βασιλιάς της Μακεδονίας Αρχέλαος (413-399 Π.Χ.) διοργάνωνε γιορτές προς τιμήν του θεού Δία και των Μουσών, που με την πάροδο του χρόνου απέκτησαν μεγάλη φήμη, ως οι Ολυμπιακοί  Αγώνες της Μακεδονίας, τα «εν Δίω Ολύμπια». Στο Δίον υπήρχαν επίχρυσα χάλκινα αγάλματα όλων των Βασιλέων της Μακεδονίας. Ο Μ. Αλέξανδρος πριν αναχωρήσει για την εκστρατεία του στην  ανατολή κάλεσε όλες τις προσωπικότητες και τους προύχοντες και τέλεσε στο Δίον γιορτή. Επίσης μετά την μάχη του Γρανικού ποταμού διέταξε τον γλύπτη Λύσιππο να κατασκευάσει είκοσι πέντε χάλκινα αγάλματα με τους Ανδριάντες των έφιππων εταίρων που έπεσαν στη μάχη το 334 π.Χ. και τους τοποθέτησε στο Δίον.

 Η Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος παραβρέθηκε και συμμετείχε με ομάδα, αποτελούμενη από 31 αθλητές. Δυο αθλητές της μάλιστα, ανέβηκαν στο βάθρο και βραβεύτηκαν στις κατηγορίες τους. Πρόκειται για τους Ιωάννη Κουρκουρίκη ο οποίος βγήκε τρίτος στην κατηγορία 35 – 44 και για τον Δημήτριο Χρισταντώνη, ο οποίος κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατηγορία 65 -69.

 Η συμμετοχή της Ο.Μ.Γ. στον ανωτέρω αγώνα, ήταν μια πολύ καλή πρόβα ενόψει του 10ου Διεθνή Μαραθωνίου Μ. Αλέξανδρος, που θα γίνει στις 5 Απριλίου 2015 κι οι περισσότεροι αθλητές της κατέβασαν τους χρόνους τους .

 Αναλυτικά τα αποτελέσματα ( ανεπίσημα ) του Ημιμαραθωνίου,

omg

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου