Saturday, 20 April, 2024

Οι αγώνες gran prix “Αλεξάνδρεια” στην Έδεσσα με πολλά ρεκόρ και επιτυχίες

Στην Έδεσσα φιλοξενήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 30 Μαΐου 2018, τα “Αλεξάνδρεια”, ο πρώτος αγώνας της σειράς Γκραν Πρι, που και φέτος θα αποτελέσει αγωνιστική προτεραιότητα πολλών αθλητών και αθλητριών.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και τη μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από σωματεία πολλών περιοχών της χώρας.

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης ξεχώρισε για μία ακόμη φορά, αφού έστειλε τη σφαίρα Εφήβων στα 20,13 μ. και επιβεβαίωσε τη σταθερότητα του σε βολές πάνω από τα 20,00 μέτρα.

Επιτυχίες σημείωσαν και οι αθλητές από τα Σωματεία του νομού όπως από τον ΟΦΚΑ Φίλιππο Γιαννιτσών, τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών, τον ΓΑΣ Έδεσσας, κ.α.

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και μία ακόμη αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ, η Ελίνα Τζένγκο, που έστειλε το ακόντιο στα 55,48 μ. βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και πέτυχε την τρίτη επίδοση στην Ευρώπη, στην κατηγορία των Κ18. Η νεαρή περιμένει την ολοκλήρωση της ελληνοποίησης της, προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει σε διοργανώσεις με τα ελληνικά χρώματα. Στο μήκος, ο Γκαλήπ Φαίκογλου “προσγειώθηκε” στα 7,21 μ. (-0,1) και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 του Γκιορ.

Στα 110 μ. εμπ. Παίδων ο Βασίλης Αρβανίτης τερμάτισε σε 14.10, πραγματοποίησε μία ακόμη καλή παρουσία, ωστόσο δεν πέτυχε το στόχο του, που ήταν ένας χρόνος κάτω από το 13.95, που είναι το όριο για Γκιορ. Στα 400 μ., ο Μιχάλης Παππάς σημείωσε 48.08, ενώ ο έφηβος Γιώργος Λαμπρόπουλος 48.50.

Στη σφαιροβολία Ανδρών ο Κυριάκος Ζώτος ήταν νικητής με 18,68 μ., ενώ στα 800 μ. Γυναικών η Κορασίδα Ελένη Ιωαννίδου τερμάτισε σε 2.11.68 και βρέθηκε μια ανάσα από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 του Γκιορ, το οποίο είναι 2.11.00. Στο μήκος ο Μιχάλης Μερτζανίδης δεν βρήκε το ρυθμό του και περιορίστηκε σε άλμα στα 7,48 μ., ωστόσο θα έχει την ευκαιρία για μία καλύτερη παρουσία το Σάββατο στα Βενιζέλεια.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου