Friday, 29 March, 2024

ΠΑΟΚ και ΣΕΕΔΑ στηρίζουν μέσω του 13ου Διεθνή Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος τον μικρό Ισού

Δυναμικότερη από κάθε άλλη φορά θα είναι η παρουσία του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ) στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας: Ο αριθμός – ρεκόρ των 132 δρομέων

θα εκπροσωπήσει την ΣΕΕΔΑ Running Team στην εκκίνηση του Stoiximan.gr 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», την Κυριακή 1 Απριλίου 2018, τρέχοντας για καλό σκοπό, αφού ο στόχος του Συλλόγου είναι η συγκέντρωση ποσού που θα διατεθεί προκειμένου να λάβει προσθετικά κάτω άκρα ο 9χρονος Ισού.

Ο ΣΕΕΔΑ συμμετέχει ανελλιπώς στον Μαραθώνιο της Ιστορίας από την ίδρυσή του, με την Running Team του να αγκαλιάζει κάθε φορά μια ιδιαίτερη περίπτωση κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς. Πρόσφατο παράδειγμα υπήρξε αυτό της κολυμβήτριας, πολίστριας και τριαθλήτριας, μέλους του ΣΕΕΔΑ Μαρίας Σαμπανίδου, η οποία υποστηρίχθηκε κατά την παραμονή της σε κέντρο αποκατάστασης έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη τον Ιούλιο του 2016, με πολύ καλά αποτελέσματα, αφού πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας της και δεν αποκλείεται να συμμετάσχει με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας στον Protergia 7o Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης του ερχόμενου Οκτωβρίου!

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα ήταν η αφορμή να συναντήσει η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ) και αρχηγός της Running Team Ραμπέα Ιατρίδου τον 9χρονο Ισού, μαθητή του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης – ΕΛΕΠΑΠ. Ο μικρός μαθητής με το ζωηρό του ταμπεραμέντο και το μόνιμο χαμόγελό του κέρδισε αμέσως τη συμπάθεια. Η ημέρα εκείνη αποτέλεσε την αφετηρία για την επικοινωνία του ΣΕΕΔΑ με την Κοινωνική Λειτουργό που παρακολουθεί τον Ισού και την πορεία του στον χώρο της εκπαίδευσης, την κα Μαργαρίτα Καραμανάκη και ξεκίνησαν συζητήσεις σχετικά με την αναπηρία του και τους τρόπους με τους οποίους ο ΣΕΕΔΑ θα μπορούσε να βοηθήσει, μέσω της συμμετοχής των μελών σε αθλητικές και κοινωνικές δράσεις.

Ο Ισού γεννήθηκε με μια σπάνια μορφή δυσπλασίας των άκρων του, με δυσμορφία στα χέρια και μη ολοκληρωμένη ανάπτυξη των ποδιών του. Το 2015 υποβλήθηκε σε επώδυνη χειρουργική επέμβαση ακρωτηριασμού και των δυο ποδιών επάνω από το γόνατο, ώστε μετά την πλήρη επούλωση να είναι σε θέση να λάβει προσθετικά μέλη και να μπορεί να βαδίσει σε όρθια θέση ενώ «υποχρεώθηκε» εν τω μεταξύ σε κίνηση με αναπηρικό αμαξίδιο.

Η ανακοίνωση της πρόθεσης να βοηθηθεί ο μικρός μαθητής από τον ΣΕΕΔΑ στην ιδιωτική ομάδα συζήτησης μελών έγινε άμεσα και ομόφωνα δεκτή και μέσα σε λίγες μόνο ώρες μια σειρά συγκινητικών πρωτοβουλιών μετέτρεψαν την σκέψη σε εφικτό αποτέλεσμα! Ο πρωταθλητής του στίβου και νυν προπονητής Κώστας Βογιατζάκης, μέλος του ΔΣ του ΣΕΕΔΑ κοινοποίησε την περίπτωση στον εξαιρετικό Προσθετικό Ορθωτικό Κωνσταντίνο Χρονόπουλο της εταιρίας CRC – Chronopoulos Rehabilitation Center, ο οποίος δεσμεύτηκε στην χορηγία μεγάλου μέρους του ποσού κατασκευής των προσθετικών μελών.

Με δεδομένη την ύπαρξη ενός σεβαστού ποσού από την ένταξη της περίπτωσης του μικρού Ισού στο πρόγραμμα «ΠΑΟΚ Actions» της ΠΑΕ ΠΑΟΚ – σε κάθε αγώνα στην Τούμπα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δίνει μέρος των εσόδων από τις εισπράξεις των εισιτηρίων στον μικρό Ισού – τέθηκε ο στόχος της συγκέντρωσης του υπολοίπου ποσού έως την εκκίνηση του Stoiximan.gr 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», μιας διοργάνωσης στην οποία συμμετέχει ανελλιπώς ο ΣΕΕΔΑ από την ίδρυσή του, κάθε φορά με την Running Team να αγκαλιάζει μια ιδιαίτερη περίπτωση κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς.

Ως την τελευταία ημέρα δήλωσης των ομαδικών συμμετοχών την Τετάρτη 07 Μαρτίου 2018 η ΣΕΕΔΑ Running Team δεχόταν αιτήματα συμμετοχής από Πρωταθλητές όλων των αθλημάτων, μέλη των οικογενειών τους και φίλους του συλλόγου, από δασκάλους και υποστηρικτές του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, υπαλλήλους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και επιχειρηματίες που ήθελαν να συμβάλλουν και αυτοί στην επίτευξη του σκοπού.

Με αριθμό ρεκόρ για την ΣΕΕΔΑ Running Team που έφτασε τις 132 συμμετοχές, η πολυπληθής ομάδα δρομέων αλλά και δυναμικών βαδιστών θα συμμετέχει στη διοργάνωση σε όλες τις αποστάσεις, την Μαραθώνια απόσταση από την Πέλλα στη Θεσσαλονίκη και τους δρόμους υγείας των 5 και 10 χιλιομέτρων, ενώ θα ταξιδέψουν για να συμμετέχουν δρομείς από την Αθήνα, την Δράμα, την Ρόδο, την Βέροια, τις Σέρρες και την Καβάλα!

Ο ΣΕΕΔΑ θέλει να εκφράσει τις πιο θερμές ευχαριστίες την κα Μαρία Μωραΐτη και τον κ. Κωνσταντίνο Μωραΐτη της εταιρίας Condito, τις κυρίες Εύη και Μαρία Κόθρου της εταιρίας ΚΟΘΡΟΥ ΠΛΑΤΩΤΕΧΝΙΚΗ, τις εταιρίες Athletic Barbers, Magenta Digital Printing, Ευραγωρά και Στόχος, το 3ο Γυμνάσιο Θέρμης για τα χρήματα που συγκέντρωσαν από τον ετήσιο χορό τους καθώς και όλα τα μέλη του ΣΕΕΔΑ που συμμετείχαν στην λοταρία της ετήσιας εκδήλωσης του συλλόγου, και τον Νικόλα Σαμαρά που σχεδίασε το μπλουζάκι της ομάδας, με αποτέλεσμα όλοι μαζί να ενώσουν δυνάμεις για να γίνει τόσο σύντομα πραγματικότητα το όνειρο ενός μικρού παιδιού να σταθεί όρθιο και να περπατήσει όπως τα υπόλοιπα παιδιά.

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» της Κυριακής 1 Απριλίου 2018, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Οι δρομείς μπορούν να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr για τις διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος, την ιστορική διαδρομή Πέλλα-Θεσσαλονίκη του Διεθνούς Μαραθωνίου, η οποία πλαισιώνεται από τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ.. Παράλληλα με τη διοργάνωση, διεξάγεται και ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου