Saturday, 26 September, 2020

Γύρος κοτόπουλο της Έλλης

Γύρος κοτόπουλο της Έλλης

Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο (στήθος και μπούτια χωρίς πέτσα)
2 μέτρια κρεμμύδια
Σκόνη σκόρδου
1 κ.γ πάπρικα
1 κ.γ μουστάρδα σκόνη
½ κ.γ μπαχάρι
½ κ.γ κύμινο
1 κ.γ ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
πίτες για γύρο

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μακρόστενες φέτες. Το βάζουμε σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια τριμμένα μαζί με το ζουμί τους. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, την μουστάρδα, το μπαχάρι, το κύμινο, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και πάλι, τα σκεπάζετε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες. Κατόπιν ψήνουμε στο γκριλ σε πολύ δυνατή θερμοκρασία για 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Σος για τον γύρο
2 κ.σ μαγιονέζα
1 κ.σ γιαούρτι
1 κ.γ μουστάρδα
½ κ.γ ζάχαρη
αλάτι

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου