Saturday, 19 September, 2020

Μήλα γεμιστά στο φούρνο της Έλλης

Μήλα γεμιστά στο φούρνο της Έλλης

Υλικά

10 -12 μήλα

50 γρ. χουρμάδες

50 γρ., ξερά βερίκοκα

50 γρ σταφίδες

50 γρ.μέλι ή 1 ποτήρι ζάχαρη

1/2 κ.γ κανέλα

½ ποτηράκι γλυκό κρασί

Εκτέλεση

Καθαρίζετε την φλούδα από τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε τα κουκούτσια. Ψιλοκόβετε τα βερίκοκα, τους χουρμάδες και τα ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τις σταφίδες, την ζάχαρη ή το μέλι και την κανέλα. Ανακατεύετε καλά    Σε γάστρα αραδιάζετε τα μήλα και γεμίζετε τις τριπούλες με το μείγμα του μπολ. Περιχύνετε με το κρασί, σκεπάζετε την γάστρα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου