Sunday, 27 September, 2020

Μαγειρίτσα 3 της Έλλης

Μαγειρίτσα 3 της Έλλης
Υλικά
• 1 συκωταριά
• έντερα
• 1/2 φλιτζάνι λάδι και μία κουταλιά Βούτυρο
• 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
• 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
• 1 αυγό και 1 κρόκο
• 2 λεμόνια
• 1 ματσάκι Άνηθο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ προσεκτικά τα έντερα (και από τις δύο Πλευρές)και τα βάζουμε για 2 ώρες σε μία λεκανίτσα με νερό και ξύδι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί νερό και ζεματάμε την συκωταριά και τα έντερα. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε. Κατόπιν με το ψαλίδι της κουζίνας ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια την συκωταριά και τα έντερα και τα κρατάμε στην άκρη.
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και βούτυρο, τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, ξερά και φρέσκα και στην συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα έντερα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε τα μαρούλια, τον άνηθο ψιλοκομμένα, το αλάτι, το πιπέρι και 4 φλιτζάνια ζεστό νερό.
Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Μόλις δούμε ότι τσιμπιούνται προσθέτουμε και το ρύζι. Περιμένουμε έως ότου ψηθεί και αυτό και σβήνουμε την φωτιά.
Χτυπάμε το αυγό και το κρόκο σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε σιγά σιγά τα στυμμένα λεμόνια και στην συνέχεια με την βαθιά κουτάλα λίγο λίγο προσθέτουμε το ζουμί από την μαγειρίτσα στο πιάτο (χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς για να μην κόψει) και όλο μαζί το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα για να πάει το αυγολέμονο παντού.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου