Wednesday, 30 September, 2020

Πασχαλινά κουλουράκια και όχι μόνο

Πασχαλινά κουλουράκια και όχι μόνο

Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ φρέσκο βούτυρο γάλακτος
250 γρ μαργαρίνη σοφτ
2 κουπες ζάχαρη
4 αυγά
3 βανίλιες
μισό κουταλάκι αμμωνία διαλυμένο σε γάλα
1 κουταλιά γαλα
5 κουτ. γλυκου baking powder κοσκινισμένα μαζί με το αλεύρι

ξύσμα πορτοκαλιού

Πώς το κάνουμε:

Χτυπάμε τα βούτυρα στο μίξερ για αρκετή ώρα, ώσπου το μείγμα τους να φουσκώσει και να ασπρίσει καλά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
Ρίχνουμε τις βανίλιες και τη διαλυμένη στο γάλα αμμωνία και χτυπάμε λίγο ακόμη για να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Ρίχνουμε σε μεγάλη λεκάνη το βούτυρο και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το baking powder μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά και κατόπιν πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτι  αλείφουμε με πινέλο με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό και ζάχαρη και ψήνουμε στους 180-200 βαθμους (αναλογα με το φούρνο μας) για 20 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου