Tuesday, 29 September, 2020

Χοιρινές μπριζόλες με μέλι της Έλλης

Χοιρινές μπριζόλες με μέλι της Έλλης

Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες νεφραμιά
1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου
½ κούπα ζεστό νερό
1 κ.σ μέλι
1 κ.σ κέτσαπ
2 κ.σ σάλτσα σόγιας
½ κ.γ τζίντζερ ή μπούκοβο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε τηγάνι που έχουμε κάψει και χωρίς λάδι, σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε στον πάτο ελαιόλαδο και αραδιάζουμε τις μπριζόλες μας.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κύβο που έχουμε λιώσει στο ζεστό νερό, το μέλι, την κέτσαπ, την σάλτσα σόγιας, το σκόρδο, το τζίντζερ ή μπούκοβο, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και περιχύνουμε τις μπριζόλες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, χωρίς καπάκι ή αλουμινόχαρτο, στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου