Thursday, 24 September, 2020

Βασιλόπιτα της Βέφας Αλεξιάδου

Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα πρόβειο γιαούρτι 
250 γρ. βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
6 αυγά
χυμός από 2 πορτοκάλια
1 κ.σ. ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού
1 βανίλια
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
1 κούπα ξανθιές σταφίδες

Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε διαδοχικά το βούτυρο, το γιαούρτι, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά την φαρίνα και χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.
Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στον χυμό πορτοκαλιού, το προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπάμε 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 200 βαθμούς.

Βασιλόπιτα της Βέφας Αλεξιάδου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου