Saturday, 31 October, 2020

Κριθαρότο με μανιτάρια

Τι γίνεται όταν “παντρέψεις” τη μανέστρα με την τεχνική του ριζότο; Ένα ζουμερό κριθαρότο που ενθουσιάζει με τη νοστιμιά και το άρωμα του.

Υλικά

400γρ. κριθαράκι μέτριο
200γρ. μανιτάρια άσπρα, σε λεπτές φέτες ή πλευρώτους, σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ντομάτα αποφλοιωμένη, ψιλοκομμένη και στραγγισμένη καλά
1.250ml ζεστό ζωμό από κοτόπουλο ή λαχανικά
2/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα ή ηπειρώτικη παρμεζάνα τριμμένη (ή άλλο ημίσκληρο τυρί της επιλογής σας)
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Βήμα 1

Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Βήμα 2

Προσθέτετε το κριθαράκι και ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να αρχίσει να κολλάει στην κατσαρόλα. Προσθέτετε την ντομάτα και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Σβήνετε με το κρασί και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε 1/3 φλιτζανιού από το ζεστό ζωμό και αφήνετε να απορροφηθεί από το ζυμαρικό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να μαλακώσει το κριθαράκι, χωρίς όμως να μείνει στεγνό.

Βήμα 4

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το τυρί. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί και σκεπάζετε την κατσαρόλα με πετσέτα κουζίνας και το καπάκι. Αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.

Olivemagazine.gr

Κριθαρότο με μανιτάρια

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου