Tuesday, 20 October, 2020

Σουφλέ το εύκολο

Ένα νόστιμο, φουσκωτό, ζηλευτό σουφλέ για μεσημέρι ή βραδάκι με φίλους, είναι ότι καλύτερο και εύκολο… με παγωμένη μπυρίτσα και μια σαλάτα!
Υλικά
Ψωμί του τοστ 16 φέτες (χωρίς την κόρα), Ζαμπόν 10 φέτες
Μπέικον 5 φέτες, Τριμμένα τυριά διάφορα 4 κούπες
Γάλα 1 μεγάλη κούπα, Αυγά 4, Βούτυρο
Οδηγίες
Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με βούτυρο και από τις δύο πλευρές και στρώνουμε τον πάτο ενός πυρέξ με όσες φέτες πάρει (ανάλογα το μέγεθος του πυρέξ). Σκεπάζουμε με φέτες ζαμπόν και μπέικον ψιλοκομμένες κι από πάνω πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και καλύπτουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το σουφλέ. Αφήνουμε για περίπου μισή ώρα να σταθεί και να ενωθούν τα υλικά και μετά ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Πηγή:chefoulis.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου