Thursday, 28 March, 2024

Υπέροχες συνταγές με βρώμη

Υπέροχες συνταγές με βρώμη

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Δείτε μερικούς γρήγορους και εύκολους τρόπους για να δημιουργήσετε ένα απολαυστικό πρωινό προσφέροντας στον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας μία νέα γευστική εμπειρία κάθε πρωί.

Ζεστό πρωινό με βρώμη
Τίποτα δεν μπορεί να μας ζεστάνει καλύτερα το πρωί από ένα ζεστό μπολ βρώμης. Δείτε παρακάτω τον παραδοσιακό τρόπο προετοιμασίας της περίφημης κρέμας βρώμης σε 4 μόνο βήματα:
1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε 1 μέρος βρώμης (3 – 4 κουταλιές της σούπας) και 2 μέρη γάλα ή νερό.
(Όσο περισσότερη βρώμη προσθέτετε, τόσο πιο πηχτή θα γίνει η κρέμα. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι αν χρησιμοποιήσετε γάλα αντί για νερό, η κρέμα θα γίνει ιδιαίτερα γευστική και “κρεμώδης”.)
2. Σιγοβράζετε το μίγμα καθώς ανακατεύετε συνεχώς (ειδικά αν έχετε προσθέσει γάλα). Η κρέμα θα μαλακώσει. Αυτό είναι το ιδανικό σημείο για να προσθέσετε μέλι ή ζάχαρη εφόσον το επιθυμείτε.
3. Δοκιμάζετε την κρέμα κάθε 3 λεπτά μέχρι να επιτύχετε την επιθυμητή υφή. Σε 10-12’ θα είναι έτοιμη.
4. Σερβίρετε ζεστό. Επιλέξτε είτε κανέλα είτε κομμάτια μπανάνας είτε όποιον άλλο συνδυασμό επιθυμείτε.

Κρύο πρωινό με βρώμη
Σε ένα μπολ προσθέστε 4 κουταλιές βρώμης και γάλα ή χυμό φρούτων. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει το μίγμα και είστε έτοιμοι να απολαύστε την κρέμα. Αν θέλετε να τη νοστιμίσετε προσθέστε τα αγαπημένα σας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι.

Πρωινό με γιαούρτι και βρώμη
Σε ένα μπολ προσθέτετε γιαούρτι και 4 κουταλιές βρώμης και ανακατεύετε. Προσθέστε φρούτα, ξηρούς καρπούς, ξηρά φρούτα ή και κομμάτια μαύρης σοκολάτας και απολαύστε!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου