Wednesday, 24 April, 2024

Έτοιμα τα ελληνικά ακτινίδια για εξαγωγές στην Ιαπωνία

Την επίσπευση των διαδικασιών για να ξεκινήσουν οι εξαγωγές φρούτων από την ΕΕ στην Ιαπωνία ανακοινώνει η Κομισιόν

Αφορούν αχλάδια από το Βέλγιο, ακτινίδια από την Ιταλία και την Ελλάδα και κεράσια από την Ουγγαρία και Πορτογαλία.
Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο σύμβουλος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Incofruit – Hellas, Γ. Πολυχρονάκης: «Έχουμε καταθέσει έγκαιρα τον σχετικό φάκελο και εκτιμώ ότι θα γίνει εφικτή η εξαγωγή ακτινιδίων από τη φετινή εμπορική περίοδο».
Μετά την έναρξη ισχύος της συμφωνίας οικονομικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-Ιαπωνίας, η Κομισιόν ενέτεινε τις προσπάθειές της για την πρόσβαση στην ιαπωνική αγορά ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων, βασιζόμενη σε πολιτικές επαφές στο υψηλότερο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης μιας συνάντησης μεταξύ του πρώην προέδρου της ΕΕ Juncker και του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Άμπε, στην Οσάκα, τον περασμένο μήνα.
Εκτός των φρούτων η Ιαπωνία επιβεβαίωσε την επίσπευση της χορήγησης αδειών για εξαγωγές βοείου κρέατος (κυρίως από Κροατία, Ισπανία) ή προϊόντων με βάση το βόειο κρέας (κυρίως από Δανία, Γαλλία, Πολωνία).
Αυτές θα συμπληρώσουν τις προηγούμενες εγκρίσεις που χορήγησε η Ιαπωνία σε κράτη μέλη της ΕΕ για εισαγωγές βοείου κρέατος ή / και προϊόντων με βάση το βόειο κρέας, από το 2013 (πρόκειται για τη Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και Κάτω Χώρες).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου