Sunday, 17 October, 2021

Αγροτικός σύλλογος Κρύας Βρύσης “Ομόνοια” για μέτρα προστασίας

Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις και την κρίσιμη κατάσταση που υπάρχει στη χώρα μας, και στο Νομό μας, με την πανδημία

του νέου κορονοϊού καλούμε τους συνάδελφους αγρότες και κτηνοτρόφους να εφαρμόζουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων, όπως άλλωστε έπραξαν και όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα όμως αναρωτιόμαστε η αντιμετώπιση αυτού του δεύτερου κύματος της πανδημίας έχει να κάνει μόνο με την ατομική ευθύνη του καθένα μας; Γιατί μονίμως η κυβέρνηση κουνά το δάχτυλο, χωρίς η ίδια να αναλαμβάνει τις δικές της ευθύνες; Το ήδη υποστελεχωμένο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, καθώς επίσης και το Κέντρο Υγείας της Κρύας Βρύσης είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις αυξανόμενες απαιτήσεις, παρά τις υπερπροσπάθειες των υγειονομικών; Γιατί δεν αξιοποίησε τον “κερδισμένο” χρόνο μετά το προηγούμενο lockdown; Τώρα που σταμάτησαν τα τακτικά χειρουργεία, τι θα γίνει με όλους αυτούς που περίμεναν στις μακροχρόνιες λίστες; Τώρα που δε λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία, τι θα γίνει με τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις (καρδιοπαθείς, διαβητικούς κλπ)  

Επομένως όσο και αν ο καθένας από εμάς πρέπει με αίσθημα ευθύνης να εφαρμόσει τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις που δίνονται από το υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές, η αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της νόσου εξαρτάται πρώτα και κύρια από την κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα αναγκαία περιστατικά, οι έκτακτες, αλλά και οι πάγιες ανάγκες για την υγεία του λαού.

Για αυτό διεκδικούμε:

-Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και άλλου προσωπικού, για να στελεχωθούν πλήρως το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Πέλλας και να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

-Να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στην ύπαιθρο, ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο.

-Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό.

-Να αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα Υγείας δωρεάν. Ταυτόχρονα μαζί με τα παραπάνω μέτρα είναι αναγκαίο να παρθούν και κατάλληλα μέτρα οικονομικής στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων ώστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους όπως:

-Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.

-Να αποδοθεί άμεσα η αποζημίωση στους παραγωγούς κηπευτικών, αλλά και στους παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών.

-Αναστολή απόδοσης του ΦΠΑ.

-Να υπάρχει αποζημίωση, όπως και πρέπει να συμβεί για όλο τον ελληνικό λαό, για αγρότες-κτηνοτρόφους που θα νοσήσουν και δεν θα μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους ή να εκτελέσουν τις καλλιεργητικές φροντίδες.

-Χορήγηση αντίστοιχου βοηθήματος στην αγρότισσα μητέρα για όσο χρονικό διάστημα είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται στο σπίτι λόγο κλειστών σχολείων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 Κρύα Βρύση, 9 Νοεμβρίου 2020

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου