Monday, 5 December, 2022

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ-ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ Κ.Λ.Π

(ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΛΑΣ)
Λόγω της συνέπειας στους αγώνες μας και της ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας συντασσόμαστε με την ΠΑΝΝΕΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των ΜΠΛΟΚΩΝ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
– Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, άμεση σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
-Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40000€.
– Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες .
-Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
-Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
-Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές, και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. Άμεση εκτίμηση και αποζημίωση της χαμένης παραγωγής λογω παγετού( σε συμπήρηνα ροδάκινα, επιτραπέζια ροδάκινα, κεράσια, βερίκοκα και δαμάσκηνα ) από τον ΕΛΓΑ. . Άμεση εκτίμηση και αποζημίωση της χαμένης παραγωγής λογω υπερβολικών βροχοπτώσεων την άνοιξη και το φθινόπωρο ( σε σιτάρια, κριθάρια, καλαμπόκια, βαμβάκια κλπ) από τον ΕΛΓΑ (Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΦΕΤΟΣ, ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ/ ΤΙΜΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ). ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
– Άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ΑΓΡΟΤΩΝ από το εμπάργκο στη Ρωσία που μας επέβαλε η Ε.Ε. χωρίς να διασφαλίσει την διάθεση των προϊόντων μας σε αξιοπρεπείς τιμές (όπως ήταν πριν το εμπάργκο).
· Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
· Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.
Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας (αν δεν στηριχθούν οι κτηνοτρόφοι είναι καταδικασμένοι και οι αγρότες). Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
-Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία κ.α). Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους, την παροχή από τις τράπεζες, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
– Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα ( πληρώνουμε ΓΟΕΒ χωρίς να γίνεται συντήρηση των υπαρχόντων έργων εδώ και πολλά έτη). Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.
– Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ-ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ Κ.Λ.Π

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου