Friday, 29 March, 2024

Γενική Συνέλευση Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας. Απόφαση για πορεία διαμαρτυρίας

Σε ένα κατάμεστο Πνευματικό κέντρο, ο Αγροτικός σύλλογος Σκύδρας, κάλεσε τον αγροτικό κόσμο να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις για την κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Η δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου και οι συνεργάτες της έδωσαν το παρών-όχι μόνο χθες, όπως σημειώνουν-αλλά από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τη διοίκηση του δήμου.

Η δήμαρχος δηλώνει: “Είμαστε κοντά στον αγροτικό κόσμο, είμαστε δίπλα στους συνδημότες μας αγρότες, γνωρίζουμε πολύ καλά όλα τα αγροτικά θέματα, καθώς όλοι προερχόμαστε από αγροτικές οικογένειες.

Ως δημοτική αρχή Σκύδρας, επιλέξαμε με την άσκηση της πολιτικής μας να στηρίξουμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά τους αγρότες μας, ενδεικτικά και μόνο αναφέρω ότι από το 2014 μέχρι και σήμερα, εκτελέσαμε και εκτελούμε έργα ασφαλτόστρωσης αγροτικής οδοποιίας 9.000.000 ευρώ περίπου, επιπλέον αρδευτικά έργα, δίκτυα, δεξαμενές, γεωτρήσεις κλπ.Αναδεικνύουμε, προωθούμε, προβάλλουμε τα προβλήματα και τα αιτήματα των αγροτών, πιέζουμε για λύσεις και είμαστε πάντα μαζί τους στην πρώτη γραμμή.

Τα προβλήματα των αγροτών είναι διαχρονικά, αλλά και νεότερα.

-Τεράστιο πρόβλημα αποτελεί ο απαρχαιωμένος κανονισμός του ΕΛΓΑ, που δεν καλύπτει τα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

– Τεράστιο κόστος παραγωγής, με πανάκριβα καύσιμα, ακριβό ρεύμα, υψηλό ΦΠΑ, πανάκριβα αγροτικά φάρμακα και εφόδια.

-Πρόβλημα με τους εργάτες γης.

-Ανεπίτρεπτος διαχωρισμός των αγροτών σε συμμετέχοντες και μη σε ομάδες παραγωγών, προκειμένου να αποζημιωθούν για την απώλεια εισοδήματος από τις συνέπειες του Ουκρανικού πολέμου… ο πόλεμος είχε συνέπειες για όλους τους αγρότες και όχι μόνο γι αυτούς που συμμετέχουν σε ομάδες παραγωγών και επομένως επιβάλλεται η αποζημίωση όλων των αγροτών! Το αίτημα αυτό είχα θέσει και στον Πρωθυπουργό και στο κυβερνητικό κλιμάκιο, κατά την επίσκεψη τους στην Έδεσσα.

– Διαμόρφωσης ελάχιστης τιμής πώλησης των αγροτικών προϊόντων, με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια για όλους,  παραγωγούς- αγρότες, εμπόρους, βιομηχάνους. Όπως δηλαδή παλιά ήταν η τιμή ασφαλείας. Είναι απαράδεκτο και μη ανεκτό οι αγρότες να πωλούν τα προ’ι’όντα τους, χωρίς να γνωρίζουν την τιμή που τα πουλάνε! Δεν υπάρχει το φαινόμενο αυτό σε καμία παραγωγική τάξη. Το θέμα αυτό το έχω αναδείξει εξ αρχής και εισέπραττα από τους τότε κυβερνώντες ότι δεν επιτρέπεται λόγω ευρωπαϊκής ένωσης!

Σήμερα διαβάζω να υιοθετούν την εγγυημένη τιμή πώλησης αγροτικών προϊόντων… καλώς τους λοιπόν κι ας άργησαν!

-Αποζημίωση όλων των καλλιεργειών και ποικιλιών, στο σύνολο τους, με τιμές αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης και όχι αυτές που δημοσιεύτηκαν, που ουσιαστικά καλύπτουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά παραγωγής με ψίχουλα..

Μαζί με τους αγρότες μας, μαζί με τον Αγροτικό Σύλλογο Σκύδρας. Καλό αγώνα, καλή δύναμη και δικαιοσύνη”!

Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Σκύδρας μετά και την πρωινή συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας, ετοιμάζεται για μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας  προς την Αντιπεριφέρεια Πέλλας, όπου και θα αποδοθεί το ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου