Saturday, 27 July, 2024

Εξέγερση με δεκάδες τρακτέρ, στους δρόμους των Γιαννιτσών, οι αγρότες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του δήμου Πέλλας. Από τις 11 το πρωί μέλη του αγροτικού συλλόγου Πέλλας

που ήταν παρατεταγμένοι στο μπλόκο του Πλατανότοπου ξεκίνησαν μηχανοκίνητη πορεία προς την πόλη των Γιαννιτσών.Οι αγρότες με μία μεγαλειώδη πορεία μπήκαν στα Γιαννιτσά και στον πεζόδρομο, όπου παρέμειναν για μερικές ώρες και επέστρεψαν πάλι στο μπλόκο τους, στην είσοδο της πόλης. Την Πέμπτη 1/2 δήλωσαν ότι θα κινηθούν με τα τρακτέρ τους και μηχανοκίνητα οχήματα προς τη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση AGROTICA 2024. όπως θα πράξουν όλοι οι παραγωγοί της Μακεδονίας.Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Πέλλας Γιώργος Σιδηρόπουλος δήλωσε στο makthes.gr πως είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη γιατί τα “καυτά” προβλήματα που τους απασχολούν δεν βρίσκουν λύση και δυστυχώς επιδεινώνονται χρόνο με το χρόνο.

Οι αγρότες επέδωσαν τα αιτήματά τους σε όλους τους βουλευτές του νομού και κάλεσαν τον υπουργό να κάνει ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες και όχι μόνο με φιλοκυβερνητικούς συναδέλφους τους…

Κλειστό παρέμεινε για δύο ώρες το Δημαρχείο Πέλλας ως ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες και ο δήμαρχος Στάθης Φουντουκίδης με συμβούλους του, παραβρέθηκε στη συγκέντρωση.

Επίσης, συμμετείχε ο εμπορικός Σύλλογος Γιαννιτσών με το κλείσιμο καταστημάτων της πόλης, χαιρετίζοντας έμπρακτα το εγχείρημα των αγροτών ενώ παρέστη και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Χρ. Τανάσκος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου