Thursday, 28 March, 2024

Επιστολή της Δημάρχου Σκύδρας, για τις αποζημιώσεις των αγροτών εξαιτίας των πρόσφατων καταστροφών

Έγγραφο προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Πρόεδρο του οργανισμού των ΕΛΓΑ με θέμα «Καταστροφή αγροτικής παραγωγής και καλλιέργειας στο Δήμο Σκύδρας»

απέστειλε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής, (αρ.πρ.7281/11-7- 2019), έχει ως εξής:
«Για άλλη μια φορά κατά τη φετινή περίοδο, έντονες χαλαζοπτώσεις και ανεμοθύελλα έπληξαν τις καλλιέργειες και το φυτικό κεφάλαιο του Δήμου Σκύδρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Τα συνεχή και εκτεταμένα καιρικά φαινόμενα έχουν καταστρέψει μεγάλο μέρος και της φετινής παραγωγής φέρνοντας σε απόγνωση τους αγρότες του Δήμου μας.
Ήδη, έπρεπε να έχει ληφθεί μέριμνα για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών. Θα έπρεπε να γίνουν προσλήψεις έκτακτου προσωπικού (γεωπόνων) από τον ΕΛΓΑ που θα συνέδραμαν στο έργο του τακτικού προσωπικού, με σκοπό τις άμεσες, αντικειμενικές και δίκαιες εκτιμήσεις των ζημιών.
Να επαναλάβω για ακόμη μία φορά ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της, που ήδη βιώνουμε, πρέπει να αλλάξει και να προσαρμοστεί ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι οφειλόμενες στα καιρικά φαινόμενα ζημίες.
Επειδή ως γνωστό έχουν γίνει ήδη όλες οι καλλιεργητικές φροντίδες και τα αντίστοιχα έξοδα, (κλάδεμα, ραντίσματα, λίπανση, κλπ.) παρακαλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην προκαταβολή αποζημιώσεων και στην άμεση λήψη όλων των μέτρων για την προστασία του εισοδήματος των παραγωγών και την ανακούφιση των πληγέντων αγροτών ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν με τις οικογένειες τους και να καλλιεργήσουν ξανά τα κτήματα τους».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου