Thursday, 28 March, 2024

Οι μεταποιητές θυμήθηκαν τα στέκια, αλλά δεν μιλάνε για τιμή στο συμπύρηνο

λένε οι αγρότες της Βέροιας, καλή ζήτηση στα νεκταρίνια φτάνουν μέχρι 45 λεπτά το κιλό
Σε λίγες μέρες τελειώνει η συγκομιδή της ποικιλίας Αndross, βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν για το συμπύρηνο ροδάκινο και οι μεταποιητές δεν κάνουν ακόμα λόγο για τιμή, καταγγέλλει ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συλλόγου, Τάσος Χαλκίδης, «στις πρώιμες ποικιλίες συμπύρηνου έδωσαν οι μεταποιητές 25 λεπτά το κιλό, τώρα παραδίνουμε ποικιλία Andross και δεν ξέρουμε τιμές. Κάποιοι πέρσι έλεγαν ότι στην καλή ποιότητα θα έδιναν καλύτερη τιμή. Όσον αφορά τα «στέκια» κάποιοι παραλαμβάνουν σε αυτά τα ροδάκινα γιατί δεν τους λένε». Την ίδια στιγμή στα επιτραπέζια υπάρχει αυξημένη ζήτηση φέτος για τα νεκταρίνια, κάτι που βοηθά τις τιμές παραγωγού να είναι σε καλά επίπεδα.
Όπως επισημαίνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Χαλκίδης: «οι τιμές για τα νεκταρίνια αυτή την εποχή κυμαίνονται στα 40-45 λεπτά το κιλό. Για τα επιτραπέζια ροδάκινα είναι πιο χαμηλές και κυμαίνονται στα 25-30 λεπτά το κιλό. Όμως υπάρχουν ζημιές στην παραγωγή και το εισόδημα των παραγωγών είναι μειωμένο».
Η επιστολή από τον Αγροτικό Σύλλογο Βέροιας:
Με βαθιά θλίψη παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τις εξελίξεις στο θέμα του ροδάκινου.
Για άλλη μία φορά το «θέατρο του παραλόγου» όπως θα έλεγε και γνωστός φίλος συνδικαλιστής από τον Κοπανό της Νάουσας έδωσε την παράστασή του.
Φοβούμαστε πως ήταν και μια από τις τελευταίες παραστάσεις. Αν όχι η τελευταία.
Περιχαρής ο Υπουργός Αποστόλου αφού προηγουμένως τσουβάλιασε «περσινές βροχοπτώσεις», «εμπάργκο», «στήριξη του εισοδήματος» όλα σε ένα «νοικοκυρεμένα», όλα σε ένα «μίνιμουμ de minimis» προσέτρεξε στους γνωστούς σκηνοθέτες, παράγοντες, κομπάρσους του, για να τον δοξάσουν για την σπουδαία του ενέργεια και την διανομή του υπέρογκου ποσού των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ στους κατεστραμμένους ροδακινοπαραγωγούς των πέντε νομών.
«Τεράστιο» το ποσό και ανάλογη και η ανταμοιβή του. Χειροκροτήστε.
Άναυδοι οι θεατές «αγρότες» κατά την έξοδο εισπράττουν ψίχουλα από την επιστροφή του εισιτηρίου τους, και τα μηδενικά των προσδοκιών τους.
Μια άλλη πράξη του άλλου διαρκούς «θεάτρου του παραλόγου» που ζούμε σαν αγρότες είδαμε να εξυφαίνεται από την αυλαία της Ε.Κ.Ε.
Ο άλλος Κ. Αποστόλου για διαφορετικούς λόγους την κάθε φορά ανακοινώνει (και καλά κάνει θα έλεγε κανείς) τα περί «ποσότητας», «ποιότητας», «στεκιών» κ.λ.π.
Περί της τιμής του συμπύρηνου κ. Αποστόλου;
Η Andross κ. Αποστόλου είναι στο μεσουράνημά της και σε λίγες μέρες στο τέλος της. Η Everts άκαρπη και λίγη. Άρα είμαστε στο τέλος του συμπύρηνου. Την τιμή θα την μάθουμε πολύ μετά το τέλος; Ο άλλος κ. Αποστόλου επί του θέματος;».
Για τον Α.Σ.Γ. ΒΕΡΟΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΛΚΙΔΗΣ Α,
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Θ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου