Thursday, 28 March, 2024

Πληρωμές ΕΛΓΑ περσινής χρονιάς πριν το Πάσχα – Δηλώσεις Λάκη Βασιλειάδη

Συνεχίζεται από τον ΕΛΓΑ η καταβολή των αποζημιώσεων για ζημιές στις καλλιέργειες για το έτος 2019. Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας

θα πραγματοποιηθεί πληρωμή, όπου το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί για την Π.Ε. Πέλλας ανέρχεται σε 5.766.500,57€. Παρατίθεται η αναλυτική κατάσταση ανά Δήμο/Κοινότητα με τα ποσά και τις ημερομηνίες των καταστροφών, με βάση τα στοιχεία του οργανισμού.
Με αφορμή το γεγονός, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:
«Ο Υπουργός και η Διοίκηση του ΕΛΓΑ αντιλαμβάνονται πλήρως τις συνθήκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Έλληνες αγρότες, πόσο μάλλον αυτή την περίοδο της πανδημίας. Άκουσαν τα αιτήματά μας και καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να αποπληρωθούν όσο περισσότερα τοπικά διαμερίσματα γίνεται για τις ζημιές της περσινής, πραγματικά καταστροφικής χρονιάς.


Ενημερώνουμε πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η πρώτη πληρωμή και πρόθεση τόσο του Υπουργείου όσο και της Διοίκησης είναι να ακολουθήσει, στα μέσα Απριλίου, μία δεύτερη πληρωμή, ώστε να δοθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα σε όσο το δυνατόν περισσότερα χωριά. Παραθέτουμε τα στοιχεία που αφορούν τις κοινότητες της πρώτης πληρωμής. Κοινότητες που δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτή, θα συμπεριλαμβάνονται στην επόμενη.


Έτσι λοιπόν, πριν το Πάσχα ένα σημαντικό ποσό των αποζημιώσεων θα έχει καταβληθεί, ώστε οι παραγωγοί να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Παράλληλα, αιτήθηκα, εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η καταβολή του 65% κάθε πορίσματος, να προχωρήσει η καταβολή του υπολοίπου 35%, άμεσα, λόγω των ιδιαίτερων καταστάσεων που βιώνει η χώρα. Οι συνθήκες είναι τέτοιες που το Υπουργείο και ο ΕΛΓΑ θα πρέπει να εξαντλήσουν τις ταμειακές δυνατότητες του Οργανισμού ώστε να δοθεί όσο πιο σύντομα γίνεται το σύνολο των αποζημιώσεων της περσινής χρονιάς».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου