Thursday, 28 March, 2024

Συμμετοχή Λάκη Βασιλειάδη στη συνάντηση με τις Ομοσπονδίες Λαϊκών Αγορών

Σε συνέχεια των παρεμβάσεών του για τις Λαϊκές Αγορές, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης προσεκλήθη

και παρευρέθηκε την Τετάρτη, στη συνάντηση εκπροσώπων του κλάδου με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από Ομοσπονδίες Παραγωγών από όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων η Ομοσπονδία Παραγωγών Μακεδονίας-Θεσσαλίας-Θράκης, η ΠΟΣΠΛΑ, η ΟΣΕΠΠΛΑΜΘΘ, οι Παραγωγοί της Κρήτης κ.α.
Ο Υπουργός παρουσίασε τους άξονες του νέου νομοσχεδίου για τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Οι Ομοσπονδίες κατέθεσαν τις προτάσεις τους και εντός των επομένων ημερών θα λάβουν προσχέδιο του νομοσχεδίου ώστε να προετοιμαστούν και να καταθέσουν τις θέσεις τους στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης.
Από την πλευρά του, ο Λάκης Βασιλειάδης παρακολουθεί από κοντά τα προβλήματα του κλάδου, τα οποία η πανδημία δυστυχώς τα έβγαλε στην επιφάνεια. Όπως δήλωσε, το νέο νομοσχέδιο δεν επικεντρώνεται μόνο σε αυτές τις επιπτώσεις, αλλά φιλοδοξεί να επιλύσει χρόνιες αδυναμίες. Σε συνεννόηση με τις ομοσπονδίες, τους συλλόγους αλλά και τους ίδιους τους παραγωγούς και πωλητές, που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα του κλάδου τους, θα συμμετέχει στη διαβούλευση, ώστε το νομοσχέδιο αυτό να αποτελέσει τομή και να μείνει παρακαταθήκη για το μέλλον.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου