Monday, 1 July, 2024

ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης: «34,5 εκ. ευρώ, για το αρδευτικό δίκτυο του Φράγματος Αλμωπαίου»

ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης: «34,5 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για το αρδευτικό δίκτυο του Φράγματος Αλμωπαίου».

Υπεγράφη από τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, Ορέστη Καβαλάκη η Έγκριση του Σχεδίου Διακήρυξης για το υποέργο «ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ ΜΕΣΩ ΣΔΙΤ» του έργου «ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ ΜΕΣΩ ΣΔΙΤ» της Δράσης 16285 «Μεγάλο πρόγραμμα αρδευτικών έργων με ΣΔΙΤ για την ενίσχυση της γεωργικής παραγωγής».

Η συνολική δημόσια δαπάνη που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι 34,5 εκ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπό ποσό που απαιτείται για την κατασκευή του έργου θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΣΔΙΤ, όπως έχει ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: «Προχωράμε, όπως είχαμε δεσμευθεί, στην υλοποίηση ενός έργου που με ιδιαίτερη σημασία για τον Νομό Πέλλας. Η προσοχή που δίνουμε άλλωστε στον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτυών αλλά και της ορθής διαχείρισης του νερού αποτυπώνεται και στην επιλογή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, το έργο του Φράγματος Αλμωπαίου να συνοδευτεί και με την κατασκευή του αρδευτικού τμήματος, με δυνατότητα άρδευσης 120.440 στρ.

Η κατασκευή του Αρδευτικού Δικτύου θα συμβάλλει στην άρδευση καλλιεργούμενων εκτάσεων στο βορειοδυτικό τμήμα της πεδιάδας Γιαννιτσών, με ταυτόχρονη ενίσχυση και ποιοτική βελτίωση της οικολογικής παροχής της Περιφερειακής Τάφρου Θεσσαλονίκης».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.