Sunday, 20 September, 2020

Αμβρόσιος: Δεν θα προσαρμοσθούμε στις αντιχριστιανικές κυβερνητικές ή και καθηγητικές υποδείξεις

Του Σεβ. Μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου
Αδελφοί μου,

Παρακαλώ να προσέξετε το σημερινό σημείωμά μου. Να το αναγνώσετε στοχαστικά. Να προσευχηθήτε.
Και έπειτα να λάβετε τις προσωπικές σας αποφάσεις ως προς το ζήτημα της συμμετοχής σας στην απ΄εδώ και πέρα λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας και της προσεγγίσεως προς τον Ναόν, τον Οίκον του Θεού!
Ταπεινά Σας ικετεύω να το πράξετε, διότι από εδώ και εμπρός ΣΤΗΝ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ!
Καθίσταται υποχρεωτική η χρήση της μάσκας ακόμη και μέσα στον ιερό Ναό!
Αλλάζει ο τρόπος της επαφής μας με τις Εικόνες των Αγίων μας!
Αλλοιώνεται και συνεπώς μολύνεται η πίστις μας ως προς το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας!
Θεωρίες, όπως ότι με σάλιο μεταδίδεται ο Κορωνοϊός από την συμμετοχή μας στην Θεία Κοινωνία, όλο και περισσότερο ακούονται!
Η κατάργηση της χρήσεως της αγίας Λαβίδος κατά την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας και η εισαγωγή της μόδας της μεταδόσεως με “πολλά κουταλάκια” επεκτείνεται!
Η εξαγγελία του Υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη, ότι εφ’ εξής θα διώκωνται δικαστικώς όσοι αντιτίθενται στην θεωρία της μάσκας ΚΑΤΑΛΥΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ!
Μέχρι σήμερα ήταν Συνταγματικώς κατοχυρωμένη η ελευθέρα έκφρασις των ιδεών, άρα και της προσωπικής μας γνώμης!
Στο άρθρο 14 του Συντάγματος διαβάζουμε: «Έκαστος δύναται να εκφράζη και να διαδίδη προφορικώς, εγγράφως και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρών τους Νόμους του Κράτους».
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, η υποταγή και η τυφλή συμμόρφωσις της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως σε όλα αυτά τα σατανικής εμπνεύσεως μέτρα ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΡΙΣΙΜΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ, τούς οποίους διερχόμεθα σήμερα!
Ιδού ένα δείγμα: Ένας “μοντέρνος” Αρχιερεύς στις ΗΠΑ τελεί την χειροτονία ενός Διακόνου καθ’ ον χρόνον ΟΛΟΙ τους φορούν την μάσκα! iereiss maska
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΤΕ, ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΕΟΝ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΙΩΓΜΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ! ΟΠΟΤΕ ΑΛΛΟΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ και ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ «ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΊΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ»! Εμείς χαράξαμε την πορεία μας!
Βιώνουμε καθημερινώς το μαρτύριον του Χριστού, καθ’ όσον «Ημίν εχαρίσθη, το υπέρ Χριστού: Ου μόνον το εις Αυτόν πιστεύειν, αλλά και το υπέρ Αυτού πασχειν” κατά την έκφρασιν του Αποστόλου Παύλου(Φιλιπ. 1, 29).
Σήμερα, λοιπόν, πατρικά σας ικετεύω να ξυπνήσετε από τον λήθαργο, στον οποίο σας έχουμε υποβάλει εμείς οι εκκλησιαστικοί σας Ταγοί!
Αναφερόμεθα στην πλειονότητα των προσκυνημένων Σεβασμιωτάτων Άδελφών μας Αρχιερέων, διότι οι ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ πάντοτε υπάρχουν και θα υπάρχουν, πλήν όμως ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ!
Ιδού μία πρόσφατος από τις αξιομνημόνευτες ελάχιστες εξαιρέσεις: «Η μάσκα δεν έχει θέση εντός του ιερού χώρου» έγραψε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ Σεραφείμ προς τον Πρωθυπουργό κ Μητσοτάκη!
Στην επιστολή του, σημειώνει και τα εξής:
«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Οι Ιεροί Ναοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας δεν είναι κοινοί τόποι, αλλά ιεροί, καθιερωμένοι και καθαγιασμένοι…. Κανείς φόβος μολύνσεως δεν υπάρχει ούτε από την Θεία Κοινωνία, ούτε από τις Ιερές Εικόνες και τα άγια Λείψανα, ούτε από τον εκκλησιασμό των πιστών….».
Είμαστε βέβαιοι, ότι ο Πρωθυπουργός δεν ακούει τίποτε από όλα αυτά τα πολύ σοβαρά επιχειρήματα, καθ’ όσον Αυτός και το Επιτελείο Του ΥΠΗΡΕΤΟΎΝ ΤΎΦΛΑ της επιταγές των δαιμονικών Κέντρων της Παγκοσμιοποιήσεως, τα οποία και “ανακάλυψαν” τον Κορωνοϊό, για να προωθήσουν τα σχέδιά τους!
Έτσι, λοιπόν, τώρα τελευταία κάθε λίγο προβάλλουν ενώπιόν μας μερικοί αλειτούργητοι και αλιβάνιστοι πολιτικοί, δυστυχώς δε μεταξύ όλων αυτών εμφαίζονται και τινες Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, οι οποίοι τολμούν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και μας λέγουν, ότι κινδυνεύουμε να κολλήσουμε τον Κορωνοϊό ακόμη και μέσα στην Εκκλησία, δηλ. μέσα στο σπίτι του Θεού, διατυπώνουν δε την σατανική άποψη, ότι πρέπει να σταματήσει η τέλεσις της θείας λειτουργίας στους Ναούς των Ορθοδόξων όσο χρόνο διαρκεί η πανδημία…
Επομένως ούτε οι μάσκες μας ενδιαφέρουν, ούτε οι Κυβερνητικές απαγορεύσεις μας επηρεάζουν, ούτε οι απειλές του κ. Χρυσοχοΐδη περί δικαστικών διώξεων μας φοβίζουν!
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τη δόξα του Χριστού! Ο Χριστός είναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ! Διαβάστε όλη την επιστολή εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου