Monday, 15 September, 2025

Γιαννιτσά: Ολοκληρώθηκε η 3ημερη προσκύνηση του ιερού λειψάνου της Αγίας Ελένης

Ολοκληρώθηκε σε κλίμα κατανύξεως η τριήμερη προσκύνηση του ιερού λειψάνου της Αγίας Ελένης

στον ιερό ενοριακό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών.


Η επίσημη Υποδοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στον είσοδο του ναού από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αλμωπίας κ. Στέφανο, ο οποίος στην συνέχεια χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην σπουδαία συμβολή της Αγίας Ελένης στην εύρεση του Τιμίου Σταυρού, η οποία προσέφερε στην ανθρωπότητα το μέγιστο σύμβολο της νίκης κατά του θανάτου.

Η Ύψωσις του Τ. Σταυρού έγινε σημείο ενότητος και ελπίδος για όλους τους πιστούς ανά τους αιώνες.

Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης η διάθεση ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης προς τον Θεό που επέδειξε η Αγία και η συμβολή της στην ανέγερση του Παναγίου Τάφου. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ο Θεοφιλέστατος προέτρεψε όλους στην τιμή του Τιμίου Σταυρού ως πηγής παρηγοριάς, δυνάμεως και σωτηρίας.


Κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου (12-14/9) στον ιερό ναό ετελούντο καθημερινά θείες λειτουργίες και ιερές ακολουθίες (ιερά Παράκλησις και Ευχέλαιο), ενώ η ενορία τίμησε σε ειδική τελετή όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις με την ευχή να έχουν καλή πρόοδο και σταδιοδρομία στη συνέχεια της πορείας τους.


Στον εορτασμό μετείχαν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, του Στρατού και της Αστυνομίας καθώς και μεγάλος αριθμός πιστών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.