Monday, 1 July, 2024

Με λαμπρότητα η εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στα Γιαννιτσά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε η εκκλησιαστική πανήγυρις

των πολιούχων των Γιαννιτσών, Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον ομώνυμο ιερό ενοριακό ναό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Οι εόρτιες ακολουθίες ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουνίου, όπου τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, του Συλλόγου Καρυωτών Γιαννιτσών και πλήθους πιστών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γεννάδιος Βελκογιαννίδης αναφερόμενος στην κλήση των δύο Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου να κηρύξουν το Ευαγγέλιο του Χριστού.

Κατά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση των ιερών εικόνων της Παναγίας Ελεούσης και των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στις οδούς πέριξ του πανηγυρίζοντος ιερού ναού, συνοδεία της Φιλαρμονικής Γιαννιτσών.

Το βράδυ τελέσθηκε το Μικρό Απόδειπνο με τους Χαιρετισμούς στους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους.

Σήμερα, ανήμερα της εορτής (29/6) το πρωί τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Μετά την ευλόγηση του κολλύβου των Αγίων ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιον του Οικονόμου στους πρεσβυτέρους Γεώργιο Γιαπατζή, εφημέριο του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών, και Σωφρόνιο Σιντελασβίλι, εφημέριο του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος Μεσιανού.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.