Friday, 29 March, 2024

Συγκίνηση! Ένα νέο θαύμα του Αγίου Εφραίμ στην Πάφο

Ένα νέο θαύμα θεραπείας συντελέστηκε στην Πάφο από τον Άγιο Εφραίμ, εκκλησάκι για τον οποίο ανεγείρεται την περίοδο αυτή παρά τη Μονή Αγίου Νεοφύτου στην Τάλα.

Όπως ανακοίνωσε ο Αρχιμανδρίτης της Μονής Αγίου Νεοφύτου, Αλέξιος Εγκλειστριώτης, το θαύμα αφορά σε γυναίκα που είχε πρόβλημα γυναικολογικής φύσης και είχε προγραμματιστεί η εγχείρηση της.
«Εν τω μεταξύ στη γυναίκα αυτή», τονίζει ο Αρχιμαδρίτης Αλέξιος, «έστειλε λαδάκι του Αγίου Εφραίμ ο Ραφαήλ, ο νεαρός που σώθηκε με διαδοχικά θαύματα του Αγίου και που εξ αιτίας αυτού είχε την πρωτοβουλία για ανέγερση ενός ναού στη χάρη του και στην Πάφο. Η γυναίκα σταυρώθηκε το βράδυ με το λαδάκι εξωτερικά στο σημείο όπου θα γινόταν η επέμβαση κι αυτό ήταν: Το πρωί διαπιστώθηκε ότι υπήρχε στο σώμα της Σταυρός κόκκινου χρώματος. Το θεώρησε ως θαύμα. Πήγε αμέσως στο γιατρό της και τελικά επιβεβαιώθηκε ότι δεν είχε τίποτα. Ως εμεγαλύνθη τα έργα Σου Κύριε! Ακόμα μια ευεργεσία του αληθινού Θεού, Κυρίου μας Ιησού Χριστού».
Ο Αλέξιος Εγκλειστριώτης τονίζει με αφορμή το νέο αυτό θαύμα της πίστης ότι οι Άγιοι μας και οι Οσιομάρτυρες με την αγία επίγεια ζωή Τους, αλλά και το μαρτύριο Τους ζουν μέσα στην αιώνια Χάρη και την τελεία αγάπη του Χριστού μας, γι αυτό και επιτελούν θαύματα ,αγκαλιάζοντας έτσι με αγάπη τον κόσμο.
«Με τα θαύματα αναστέλλεται η φθορά και ο πόνος κι έτσι προγευόμαστε την αιώνια άφθαρτη βασιλεία του Χριστού, όπου δεν υπάρχει η φθορά και ο πόνος αλλά ζωή και μακαριότητα”, αναφέρει. “Με τα θαύματα φανερώνεται τελικά η αγάπη και η πρόνοια του Θεού σε μας τους πιστούς, αλλά και πιστοποιείται η πραγματικότητα της αιώνιας ζωής!!! Οι Άγιοι μας τελικά ενεργούν και θαυματουργούν ως όργανα του Θεού.
Αρκεί εμείς ως Ορθόδοξοι χριστιανοί να μην αποξενωνόμαστε από τη Χάρη του Θεού, αλλά και στις θλίψεις και δοκιμασίες που έρχονται στη ζωή μας να έχουμε πίστη, υπομονή και καρτερικά, προσευχόμενοι και επικαλούμενοι τη βοήθεια της Παναγίας μας και των Αγίων μας. Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Εφραίμ Νέας Μάκρης δικαίως αποκαλείται ως ο Άγιος της αστραπής, γιατί ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα και τις παρακλήσεις όσων δοκιμάζονται στη ζωή τους. Δοξάζουμε το άγιο όνομά Του»…
πηγη ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου