Thursday, 28 March, 2024

Αγνοούμενος ορειβάτης εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου για τον… εντοπισμό του

Συγκίνηση και χαμόγελα χάρισε ένας 80χρονος ορειβάτης ο οποίος ενώ ήταν αγνοούμενος για τέσσερις ημέρες

εμφανίστηκε μόνος του την ώρα που η οικογένειά του, η οποία φοβόταν ότι ήταν πολύ αργά γι’ αυτόν, έδινε συνέντευξη Τύπου και απηύθυνε απεγνωσμένη έκκληση για τον εντοπισμό του.

Ο Χάρι Χάρβεϊ, ο οποίος χαρακτηρίζεται πολύ έμπειρος ορειβάτης, δηλώθηκε αγνοούμενος από την περιοχή του Ριτσμοντσάιρ, στο βόρειο Γιορκσάιρ, την Κυριακή στις 13.30. Ο άνδρας πέρασε τρεις μέρες και τρεις νύχτες στην ύπαιθρο όταν χάθηκε από τον φίλο που είχαν πάει για ορειβασία εν μέσω χαλαζόπτωσης. Ξέμεινε μόνος του με 21 λίρες στην τσέπη του. Έχασε τα γυαλιά του και την πυξίδα του ενώ χτύπησε και το κεφάλι του αφού έπεσε από μια γέφυρα. Στο σακίδιό του είχε φαγητό εκτάκτου ανάγκης όπως κονσέρβες φασολιών και έτσι κατάφερε να μην λιμοκτονήσει. Ο άνδρας βρέθηκε ζωντανός από φωτογράφο του φυσικού τοπίου, έξι μίλια από το σημείο όπου χάθηκε. Ο φωτογράφος τον μετέφερε στην παμπ Tan Hill Inn όπου ήταν σε εξέλιξη συνέντευξη Τύπου για τον ίδιο.Βγήκε από το Land Rover του φωτογράφου με έναν επίδεσμο στο κεφάλι του. Εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές με την οικογένειά του να τον αγκαλιάζει με ανακούφιση.

«Είχα τρεις πολύ καλές άγριες νύχτες σε σκηνή, ήμουν μόνος μου είχα όμως όλα όσα χρειαζόμουν», είπε. «Το μόνο πρόβλημα είναι ότι έχω πολύ όρεξη … και όταν πεινάω πρέπει να φάω κάτι αλλιώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα» ανέφερε ο Χάρβεϊ.

Οι συγγενείς του Χάρι Χάρβεϊ ήταν λιγότερο ενθουσιασμένοι για την εμπειρία του. Η νύφη του είπε στη συνέντευξη Τύπου: «Εκείνος πέρασε πολύ ωραία, εμείς ζήσαμε έναν εφιάλτη». Περίπου 60 άνθρωποι είχαν στρατολογηθεί στην επιχείρηση εντοπισμού του περιλαμβανομένων ανδρών της βρετανικής ΕΜΑΛ, αστυνομικού ελικοπτέρου, λαγωνικών και μελών διασωστικών ορειβατικών συλλόγων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου