Thursday, 28 March, 2024

Απόφαση δικαστηρίου: Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων οι μάσκες και η απαγόρευση κυκλοφορίας

Απόφαση δικαστηρίου: Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων οι μάσκες και η απαγόρευση κυκλοφορίας
Άντε και στα δικά μας!

Το μήνυμα που μας έστειλε αναγνώστης μας

Χαίρεται και καλές γιορτές.Επειδή είστε η φωνή του Λαού, σας στέλνω μια αισιόδοξη πράξη του δικαστηρίου της Βοσνίας, η οποία θέτει την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ χρήση μάσκας και απαγόρευσης κυκλοφορίας ως ενέργεια που καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ας κινηθούμε ανάλογα.

Παραθέτω το κείμενο στα ελληνικά:

” ΣΕΡΑΓΕΒΟ, 22 Δεκεμβρίου (FENA) – Στη σημερινή σύνοδο του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διαδίκτυο, ελήφθη απόφαση η οποία αναφέρει ότι η υποχρεωτική χρήση προστατευτικών μασκών και ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών της Β-Ε στην πανδημία του κοροναϊού συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρθηκε, οι αποφάσεις των Κριτών σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικών μασκών αντιπροσωπεύουν παρέμβαση στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες που εγγυάται το Σύνταγμα της Β-Ε και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Θεμελιωδών Ελευθεριών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το προσωπικό των Κριτών του υπουργείου υγείας έλαβε τις αποφάσεις, αλλά δεν υπήρχε ενεργή συμμετοχή στην έγκριση και αναθεώρηση των διατεταγμένων μέτρων από τα ανώτατα όργανα νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, εξηγεί το Συνταγματικό Δικαστήριο.”

πηγή: https://www.fena.news/bih/constitutional-court-masks-and-movement-restriction-are-human-rights-violation/

www.makeleio.gr/

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου